Prekinut koncert Rade Manojlović u Tuzli, uhapšen vlasnik diskoteke - BIGportal.ba
Ex Yu

Prekinut koncert Rade Manojlović u Tuzli, uhapšen vlasnik diskoteke

Beriz Kabilović, žestoki momak iz Tuzle, priveden je u petak na otvaranju vlastite diskoteke “Grande Club” u hotelu Tuzla, potvrđeno je iz više izvora.

Kabilović je, naime, uhapšen oko tri sata ujutro kada su u klub upali specijalci i nekoliko inspektora. Objekat hotela bio je opkoljen, a na otvorenju je pjevala poznata srpska pjevačica Rada Manojlović.

Kabilović je, kako saznaje Avaz.ba, negodovao kada su ga policajci namjeravali pretresti, što je potvrdio njegov branilac, tuzlanski advokat Bakir Hećimović.

“Moj klijent je tražio da mu predoče nalog te je zahtijevao prisustvo advokata. Na kraju je uhapšen, jer je odbio naredbu policijskog službenika. Poznato mi je da je odveden u policijske prostorije, gdje je zadržan sat, nakon čega je pušten na slobodu. Epilog je da ga ne terete niti krivično niti prekršajno. Uglavnom nije bilo nijednog elementa za bilo kakvo krivično djelo”, pojasnio je advokat Hećimović.

Paketići kokaina

S druge strane, policijski izvori navode da su u klubu, nakon upada policije, pronašli nekoliko paketića za koje se sumnja da je u njima bio kokain, te da nije utvrđeno kome pripadaju.

Takođe, nezvanično se saznaje da su policajci imali operativna saznanja da se u diskoteci nalazi nekoliko istaknutih članova automafije s Pala, te da je to bio dodatni razlog da se uđe u objekat.

Ali, unutra od Paljana niko nije pronađen, mada se u objektu prije dolaska policije nalazio Davor Ninković, jedan od optuženih u predmetu “Volan”, koji se u Sudu BiH vodi protiv pripadnika automafijaške grupe. Ninković pripada sarajevskoj grupi automafijaša.

Ko su privedeni biznismeni?

Tokom racije, kako se saznaje, uhapšeno je još nekoliko muškaraca koji su se nalazili u klubu.

Među njima su i dvojica poznatih tuzlanskih biznismena čiji identiteti nisu saopšteni. Takođe, nepoznato je s kakvim se optužbama oni suočavaju.

Danas objavljeno

Viktor Savić hteo da se našali na račun Marije Šerifović, pa izazvao BURNE REAKCIJE

Zeljka

I JANA KUPILA STAN OD 300.000 EVRA: 120 kvadrata, tri sobe i dvije terase

Zeljka

Jelena i Novak UPISUJU SINA STEFANA U SRPSKU ŠKOLU

Zeljka

Ostavite komentar