PREGLED VIŠE NEĆE ČEKATI NA SNIJEGU I KIŠI U toku postavljanje nadstrešnice za građane ispred Poliklinike - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

PREGLED VIŠE NEĆE ČEKATI NA SNIJEGU I KIŠI U toku postavljanje nadstrešnice za građane ispred Poliklinike

Ispred Poliklinike je trenutno u završnoj fazi postavljanje nadstrešnice koje trebaju zaštiti građane od loših vremenskih prilika dok čekaju na pregled, potvrdili su u Domu zdravlja Banjaluka.

– U pitanju su lokacije gdje je najveća frekvencija građana i najveći broj registrovanih pacijenata. Na primjer, u Poliklinici je pedijatrija, ginekologija, ambulante porodične medicine, rentgen, Centar za bazičnu rehabilitaciju, ARI ambulante i Higijensko-epidemiološka služba. Imamo veliki broj timova i u Novoj varoši, kao i apoteku, Centar za vakcinaciju, Savjetovalište za bebe, ambulantu porodične medicine i pedijatriju, a slično je i na ostalim lokacijama – precizirali su u ovoj ustanovi.

Za realizaciju ove mjere, koja bi trebala što bolje da pripremi zdravstveni sistem u Banjaluci za loše vremenske prilike u kombinaciji s aktuelnom epidemiološkom situacijom, zadužena je gradska civilna zaštita.

Upravo je pripremanje prostora ispred ovih zdravstvenih ustanova za ovo doba godine, u kojem su učestale padavine, jedna od mjera koja je najavljena još ljetos.

Cilj je, kako su tada nadležni objasnili, da se Banjalučanima kojima je potrebna pomoć ljekara, dolaskom ružnijeg vremena bar malo olakša trenutna situacija, odnosno čekanje u redovima dok ih ne prozovu.

Danas objavljeno

Šteta od požara na objektima u Šekovićima veća od 200.000 KM

D

Profesor veterine u Zagrebu suspendovan zbog seksualnog zlostavljanja

D

Podgoričanin prodao kćerku za 20.000 evra

D

Ostavite komentar