24. Januara 2022.

Predstojeći iMac Pro će imati nadograđeni M1 Max čipset sa 12 CPU

Big Portal

U okviru MacBook Pro asortimana za 2021. godinu, Apple bi morao da stvori ravnotežu između dugog trajanja baterije i povećanja cene kada je to potrebno, ali to je takođe značilo da ostavi neke performanse, ako ne i sve. Sa nečim poput iMac Pro-a koji zahteva žičanu vezu sve vreme, možete da mu pružite sve performanse koje su mu potrebne. Prema jednom tipsteru, Apple namerava da uradi upravo to tako što će mu dati nadograđeni M1 Max, onaj koji ima 12-jezgarni CPU.

Tamo gde je M1 Max bio ograničen na 10-jezgarni CPU za MacBook Pro porodicu 2021, poznati tipster  kaže da će Apple ići dalje od ovog čipseta i uključiti konfiguraciju CPU-a sa 12 jezgara za iMac Pro. On tvrdi da je ova informacija bila vezana za isečak koda koji se odnosi na iMac Pro i prema glasinama, njegovo interno imenovanje je isto jer je reč o proizvodu namenjenom profesionalcima.

CPU sa 10 jezgara je podeljen na osam jezgara performansi i dva energetska jezgra. Pošto će iMac Pro stalno biti priključen, njegova konfiguracija CPU-a sa 12 jezgara će verovatno imati 10 jezgara performansi i dva energetska jezgra. Naravno, postojaće opcije nižeg nivoa za one koji ne žele dodatne performanse, niti žele da plate povećanu cenu za top-end varijantu, ali za one koji žele, izbor će biti tu.

Nejasno je kako će Apple uspeti da to izvede. Da li je kompanija namerno onemogućila dva jezgra performansi na M1 Max? Da li planira da doda još jednu matricu za smeštaj dodatnih jezgara? Tona pitanja zahteva odgovore, a mi smo uvereni da ćemo to saznati za nekoliko meseci. Što se tiče njegovog dolaska, priča se da će iMac Pro biti predstavljen u junu 2022. godine, pri čemu će on i Mac Pro završiti Apple Silicon tranziciju.

Što se tiče pojave u maloprodaji, to se može desiti u četvrtom kvartalu 2022. godine, sa drugim novitetima koji očekuju kupce, kao što je veliki 27-inčni mini-LED ekran sa ProMotion podrškom i još mnogo toga, javlja WccfTech.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare