Predstavnički dom PSBiH danas zasjeda, predstavnici iz RS najavili da neće doći - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Predstavnički dom PSBiH danas zasjeda, predstavnici iz RS najavili da neće doći

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebao održati sjednicu na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu. Predstavnici iz RS jučer su najavili kako neće učestvovati u radu institucija BiH. Ukoliko najavu realizuju, sjednica neće moći biti održana.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma podržala je predloženi budžet u drugoj komisijskoj fazi, sa pet prihvaćenih amandmana.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, čiji je cilj izjednačiti nastanak obaveze plaćanja akcize za poreske obveznike koji prometuju duhanske proizvode s poreskim obveznicima koji prometuju druge akcizne proizvode.

Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači poslanici Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Nada Mladina i Zukan Helez, također je na dnevnom redu.

Predstavnički dom bi, između ostalog, trebao razmatrati i zahtjev poslanika Jasmina Emrića, Saše Magazinovića i Damira Arnauta da se Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH razmatra po hitnom postupku.

Sjednica je zakazan za 11 sati.

Danas objavljeno

Napad u Lastinom autobusu u Njemačkoj: Zbog poruke od Alaha nasrnuo na putnike

M.

Mediji: Snajperisti nadgledaju administrativni prelaz Jarinje

M.

Australija: Žestok obračun demonstranata i policije zbog obavezne vakcinacije

M.

Ostavite komentar