Predstavnički dom PS BiH nije imao kvorum za rad - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Predstavnički dom PS BiH nije imao kvorum za rad

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je bila zakazana za danas, otkazana je zbog nedostatka kvoruma.

Predsjedavajući ovog doma Denis Zvizdić rekao je da sa 21 poslanikom, koliko ih je bilo u sali, ne postoji potreban kvorum.

Dnevnim redom je bilo predviđeno da se poslanici izjašnjavaju o brojnim tačkama za koje nije obavljeno glasanje u drugom krugu, a na dnevnom redu je bila i rasprava o informaciji Upravnog odbora BHRT-a o posljedicama finansijske blokade ove medijske kuće.

Među tačkama je, u drugom čitanju, bio i Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, kao i Prijedlog zakona o carinskim prekršajima BiH.

Glasanje u drugom krugu bilo je planirano za ukupno 58 tačaka sa ranije održanih sjednica Predstavničkog doma, uključujući i glasanje o usvajanju zapisnika sa dvije sjednice ovog doma i većeg broja poslaničkih inicijativa, uglavnom opozicionih poslanika, kao i nekoliko tačaka koje se tiču aktuelnih dešavanja u Ukrajini.

Danas objavljeno

Snažan zemljotres u juznom Pacifiku, bez upozorenja na cunami

M.

“Amerika je u ratu? Pitam se, kad smo to mi glasali za to?”

M.

MUP se oglasio: DNK analiza potvrdila da je telo Mateja Periša, preminuo nenasilnom smrću

M.

Ostavite komentar