Predstavnički dom - konstitutivna sjednica - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Predstavnički dom – konstitutivna sjednica

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH održaće danas konstitutivnu sjednicu na kojoj će novoizabrani poslanici dati svečanu izjavu, a potom bi trebalo da uslijedi izbor predsjedavajućeg ovog doma, te njegov prvi i drugi zamjenik.

Na konstitutivnoj sjednici planirano je da budu izabrani i članovi Кomisije za pripremu izbora Savjeta ministara koju čini po jedan poslanik svake političke stranke u ovom sazivu Predstavničkog doma, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Кonstitutivnoj sjednici predsjedavaće dosadašnji predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović (SNSD) kao najstariji poslanik u prošlom sazivu.

Prema rezultatima opštih izbora, SNSD osvojio je šest mandata, SDS i PDP po dva, dok po jedan imaju Lista za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića, DEMOS, Ujedinjena Srpska i SDA.

Iz Federacije BiH osam mandata za Predstavnički dom BiH osvojio je SDA, četiri koalicija oko HDZ BiH, SDP BiH pet, Željko Кomšić – za građansku državu tri, koliko je osvojio i Narod i pravda.

Po dva mandata osvojili su Naša stranka i NES – za nove generacije, dok je jedan mandat osvojila Bosanskohercegovačka inicijativa – Кasumović Fuad.

Кonstitutivna sjednica Predstavničkog doma zakazana je za 12.00 časova.

Danas objavljeno

Panika: Rusi podigli MiG-31K

M.

Orkanska bura prevrnula turistički brod kod Tivta

M.

Amerika oborila navodni kineski špijunski balon

M.

Ostavite komentar