Predstavnici Tata Motorsa navode da bi Jaguar Land Rover trebao da sklapa nova partnerstva - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Predstavnici Tata Motorsa navode da bi Jaguar Land Rover trebao da sklapa nova partnerstva

Predstavnici Tata Motors, matične kompanije britanskog proizvođača automobila Jaguar Land Rover, nedavno su izjavili da su otvoreni za to da JLR pronađe nove partnere, prenosi portal Vrele Gume.

Predstavnici Tata Motors, matične kompanije britanskog proizvođača automobila Jaguar Land Rover, nedavno su izjavili da su otvoreni za to da JLR pronađe nove partnere, prenosi portal Vrele Gume.

Naime, tokom godišnjeg sastanka, predsednik koncerna Tata Motors, Natarajan Čandersekaran, rekao je da je važno da JLR investira u tehnologiju budućnosti. Po njegovom mišljenju, najbolji način za to je partnerstvo sa drugim kompanijama.

„Kao i svaki drugi proizvođač automobila, i Jaguar Land Rover mora da investira u tehnologiju budućnosti. JLR mora da se okrene od SUS agregta ka hibridnim i električnim pogonskim sklopovima. Takođe, moramo da investiramo i u buduće modele i sisteme deljene vožnje. To znači da sve kapitalne investicije moraju biti usmerene na budućnost. Jedini način na koji se to može postići jeste kroz partnerstva sa drugim kompanijama. Trenunto pregovaramo o mnogo toga, od taktičkih do strateških ideja“, rekao je Čandersekaran.

Jaguar Land Rover je nedavno najavio partnerstvo sa kompanijom BMW. Ova dva giganta će zajedno raditi na razvoju električnih pogonskiih sklopova. Takođe, određeni Jaguar Land Rover modeli će verovatno biti postavljeni na platfrome BMW grupacije. Upitan o mogućim budućim partnerstvima  koje se mogu pojaviti, Čandersekaran je rekao da će Tata Motors istražiti sve potencijalne opcije. Takve prilike će nastaviti da se pojavljuju i dalje, a mi moramo da budemo sigurni da će one biti u interesu Tata Motors grupacije“, zaključio je on.

Izvor: Vrelegume/Autoblog

Danas objavljeno

Da li će ovako izgledati serijski VW ID. Buzz?

Vanja A

Kineska ekskluziva: Volkswagen Lamando L

Vanja A

Gradovi nemaju pravo da progone Euro 6 automobile

Vanja A

Ostavite komentar