Predstavnici Prištine u Brisel dolaze da prave šou - BIGportal.ba
Region Vijesti

Predstavnici Prištine u Brisel dolaze da prave šou

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da razgovori u Briselu neće biti laki, ali da je važno da se razgovara, a predstavnicima Prištine ponovo poručio da, ukoliko misle da dolaze po ono o čemu govore – ne moraju ni da putuju u Brisel.

Vučić je prenio da već u ponedjeljak putuje u Brisel, gdje će već istog dana uveče imati pojedine sastanake i radnu večeru, dok u utorak slijedi dijalog.

– Uvijek sam se divio onima koji, u sportskom smislu, prije početka utakmice prijete kako će nekog da razbiju, a samo je pitanje koliko će druga strana da primi glova… Ali, kada utakmica počne, obično se stvari dugačije odvijaju – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Zato ga, kaže, ne interesuje šta unapred pričaju predstavnici Prištine.

– Što se mene tiče, mogu sasvim ozbiljno da poručim, ako mislite da dolazite po stvari o kojima govorite, ne morate ni da putujete. Ali, mislim da je dijalog važan, da je važno da pokažemo poštovanje prema EU, ali i zbog nas je važno da razgovaramo da bismo spuštali tenzije, i obezbedili sigurnost na naš narod na KiM – rekao je Vučić.

Što se tiče miješanja Prištine u to koji će put Srbija da izabere, a povodom izjave Vjose Osmani da je vrijeme da “Srbija odluči šta želi”, Vučić je rekao da nije njihovo da o tome odlučuju.

– Oni odavno, bar javno kažu da ne žele da budu građani Srbije, pa ih molim da to ne čine, jer mi ni većim silama ne dozvoljavamo da nam se upliću u naše odnose, a kamo li licima koja to ničim nisu zaslužila – rekao je Vučić.

On je poručio da se Srbija nalazi na EU putu i to mnogo ispred na tom putu od onih koji bi da joj drže lekcije.

– Srbija je nezavisna i suverena zemlja i štitićemo interese svojih građana. A, da će biti jednostavno u Briselu, neće nikome. Oni dolaze da naprave šou, bi da budemo ozbiljni i odgovorni i posvećeni dijalogu. A, rezultat piše na kraju utakmice, a ne prije početka. To prije početka sam hiljadu puta gledao – rekao je Vučić.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar