Predstavljeni moćniji iPhone 11 Pro i Pro Max - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Predstavljeni moćniji iPhone 11 Pro i Pro Max

Nakon predstavljanja standardnog iPhone 11 modela, za koji Apple ističe da je namijenjen regularnim korisnicima, tu su i iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max premijum modeli.

U odnosu na iPhone XS modele iz prošle godine, novi iPhone 11 Pro modeli stižu sa nekoliko izmena dizajna, kućištem od nerđajućeg čelika, mat završnicom, ali im je glavna karakteristika da omoguće što je više snage za obavljanje zadataka.

iPhone 11 Pro modeli dodaju još jednu kameru na poleđini (12MP širokougaona). Kamera će omogućavati dodatno zumiranje, kako bi se obuhvatilo više scene. Postoji novi kamera mod, pod nazivom Deep Fusion, koji kreira devet fotografija sa sve tri kamere, a potom ih spaja u jednu fotografiju visokog kvaliteta. Pored ovoga, aplikacija Filmic Pro će omogućiti snimanje sa više kamera odjednom. Tako će moći da se istovremeno snima materijal i sa prednjom i sa kamerama na poleđini, kako ne bi moralo da se kreira više video klipova. iPhone 11 Pro i Pro Max će imati i sve ostale nove kamera funkcije, koje su najavljene uz iPhone 11 (mod za fotografisanje noću, slow-motion selfiji i drugo).

Kamere, koje su smeštene na poleđini, čine i najveći deo dizajnerskih promena kod novih iPhone 11 Pro i Pro Max telefona, jer stižu u četvrtastom modulu koji je izdignut. Ovde je potrebno dodati i opcije boja u Midnight Green i Gold završnicama.

Novi iPhone 11 Pro i Pro Max modeli koriste Apple A13 Bionic procesor, koji je za oko 20 procenata brži nego A12 kada su u pitanju CPU i GPU brzine. Prisutan je i brži NPU za analiziranje fotografija i videa u realnom vremenu, kao i Machine Learning Accelerators koji pomažu da CPU postigne preko milijardu operacija u sekundi.

Oba telefona stižu sa “Super Retina” OLED ekranima, uz 2.000.000.1 kontrast i 1200 nita osvetljenje. Veličine ekrana su ostale iste kao kod prošlogodišnjih modela: 5.8 inča za iPhone 11 Pro i 6.5 inča za iPhone 11 Pro Max. Novi displeji troše za 15% manje nego ranije, prema navodima Apple-a, a imaju HDR i Dolby Vision kompatibilnost.

Apple tvrdi da će iPhone 11 Pro ponuditi četiri sata više radnog veka baterije u odnosu na iPhone XS, dok će 11 Pro Max nuditi pet sati više baterije nego XS Max. Konačno, Apple će nuditi 18W brzi punjač u paketu sa novim iPhone-ima.

Početna cena za iPhone 11 Pro će iznositi 999 dolara, dok će iPhone 11 Pro Max startovati od 1099 dolara. Poput iPhone 11 modela, u pretprodaji će se naći od 13. septembra, a isporuka kreće od 20. septembra.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Pojavile se specifikacije Realme 9i, stiže sa LCD ekranom od 90Hz i SD 680 čipsetom

Vanja A

Moto Edge X30 tizeri otkrivaju trajanje baterije, dizajn kamere

Vanja A

Sony planira da uvede PlayStation uslugu sličnu Xbox Game Pass-u

Vanja A

Ostavite komentar