Predstavljena osvježena Ford Fiesta s blagim hibridom i boljom opremom - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Predstavljena osvježena Ford Fiesta s blagim hibridom i boljom opremom

Fordov najprodavaniji model u Evropi dobio je unaprijeđenja na polju motorizacije i bezbjednosti.

Fiesta EcoBoost Hybrid je dostupna u varijantama sa 125 KS i 155 KS, a osim benzinskog EcoBoost motora, sistem koristi i starter/generator, kao i 48-voltnu litijum-jonsku bateriju.

Ovaj sistem obezbjeđuje dodatnih 20 Nm na postojeći maksimalni obrtni moment benzinskog motora, pa je u verziji sa 155 “konja” vozaču na raspolaganju 240 Nm.

Što se tiče modela Fiesta Van, on takođe ima “blagi” hibridni pogon, ali ovaj automobil koristi isključlivo EcoBoost verziju od 125 konjskih snaga. Osim toga, kupcima je dostupan i 1.0-litarski EcoBoost sa 125 KS bez hibridne tehnologije. Ovaj motor može biti uparen sa 6-brzinskim manuelnim mjenjačem ili najnovijom generaijom 7-stepenog automatizovanog mjenjača sa duplim kvačilom.

Kada je riječ o sistemima asistencije, Fiesta za 2021. ima novi ACC sistem sa Stop & Go funkcijom i prepoznavanjem saobraćajnih znakova. Među opcijama su i pomoći pri parkiranju na parking mesto koje je pod uglom od 90 stepeni u odnosu na putanju kretanja vozila, kao i upozorenje na nailazak vozila sa boka sa funkcijom automatskog kočenja u slučaju opasnosti. Fiesta za 2021. dobila je i unaprijeđeni SYNC 3 multimedijalni sistem sa 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir i intuitivnijim načinom korišćenja, a dostupna je i funkcija bežičnog punjenja smartfona.

automobili.ba

Danas objavljeno

Električni Cadillac Lyriq u serijskom izdanju

Vanja A

Filipov Citroen 2CV iz 1974. godine je „furgon iz inata“

Vanja A

Ferrari najavio model na struju

Vanja A

Ostavite komentar