Predstavljena "obrnuta mikrovalna" koja hladi pivo za manje od jedne minute - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Predstavljena “obrnuta mikrovalna” koja hladi pivo za manje od jedne minute

Uživajte u hladnom piću kad kod poželite. Fantastična “obrnuta mikrovalna” koja može ohladiti pivo, bocu vina ili limenku nekog gaziranog piće, pod nazivom Juno, predstavljena je na ovogodišnjoj konvenciji CES.

Ovu specifičnu mikrovalnu je konstruisala kalifornijska kompanija Matrix Industries, čija je specijalnost proizvodnja pametnih satova sa toplotnim napajanjem.

Ovaj “ohlađivač” koristi termoelektrični rashladni motor koji vrti vodu oko pića velikom brzinom, čime brzo smanjuje temperaturu limenke. Sama mašina se prilikom procesa hlađenja ne pomiče, a piće je spremno za konzumiranje čim izađe iz “obrnute mikrovalne”. Predstavljen je prototip koji može ohladiti po jedan gazirani sok, ali ga kreatori planiraju osposobiti za komercijalnu upotrebu i to veoma brzo.

Matrix je na javnoj stranici Indiegogo stavio svoj izum u pretprodaju. Nakon samo dva dana od aktivacije kampanje, zaradili su preko 100 hiljada funti. Desetine uređaja je prodano na ovoj platformi, a kompanija je najavila da će s isporukom krenuti već u augustu ove godine ako sve bude išlo po planu.

Cijene se kreću od 153 funte za jedan primjerak, pa sve do 7.600 funti za trgovce koji žele kupiti i do 50 Juno ohlađivača odjednom.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Poslije crvenog tepiha, pravac plaža: Manekenka haljinu zamijenila minijaturnim bikinijem

Zeljka

Većina ih svakodnevno koristi, a ne zna koliko su štetne – ove tri stvari što pre izbacite iz kuće

Zeljka

Sudaranje pesnicama odlazi u zaborav: Rukovanje se vraća na velika vrata

Zeljka

Ostavite komentar