PREDSTAVLJENA NOVA POŠTANSKA MARKICA: Banjalučka lasta novi ambasdor grada u svijetu - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

PREDSTAVLJENA NOVA POŠTANSKA MARKICA: Banjalučka lasta novi ambasdor grada u svijetu

Banjalučka lasta je simbol grada na Vrbasu i od danas krasi poštansku markicu koja će kao ambasador predstavljati grad u svijetu. Nova poštanska markica je predstavljena danas i uvod u tradicionalnu manifestaciju Ljeto na Vrbasu koje se 66 put održava u Banjaluci. Izvršni direktor za IKT, razvoj prodaju i marketing…

Banjalučka lasta je simbol grada na Vrbasu i od danas krasi poštansku markicu koja će kao ambasador predstavljati grad u svijetu.

Nova poštanska markica je predstavljena danas i uvod u tradicionalnu manifestaciju Ljeto na Vrbasu koje se 66 put održava u Banjaluci.

Izvršni direktor za IKT, razvoj prodaju i marketing  u Poštama  RS Zoran Protić je rekao da su  Pošte RS  prepoznale ovu  manifestaciju kao jedan vid promocije Banjaluke te da su zbog toga odlučili da prohvate inicijativu Turističke organizacije grada da izdaju poštansku markicu  u čast Ljeta na Vrbasu.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Izuzetno mi je zadovoljstvo da je ova markica ugledala svjetlost dana i da smo na taj način pružili podršku ovoj manifestaciji. Poštanske markice su mali ambasadori jer pošiljke putuju po cijelom svijetu i  Pošte RS redovno izdaju izdanja koja se tiču kuiltirnih, turističkih i drugih manifestacija te obilježavanju raznih datuma i onih koji se tiču raznih istorijskih ličnosti i time promovišemo RS – rekao je Protić.Autor markice je Božidar Došenović, izdata u tiražu 200.000 primjerka nominalne vrijednosti 0.90 KM.

Direktor TOBL Irena Radojević je rekla da je promocija ove markice predstavlja svojevrsnu najavu za manifestaciju Ljeto na vrbasu koja počinje u nedjelju, skokovima sa Gradskog mosta.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Banjalučka lasta je nešto što predstavlja grad a neki kažu još od 30 godina prošlog vijeka kada su održani prvi skokovi sa Gradskog mosta. Očekujemo veliki broj takmičara i sigurna sam da će biti interesantno kao i svake godine – navela je ona.

Rekla je da je pored skokova za vrijeme održavanja ove manifestacije koja će trajati do 4. avgusta biti održani dani ronjenja, kino na otvorenom na tvrđavi Kastel, ples pod zvjezdama, trka dajaka te izbor najljepšeg čamca.

Danas objavljeno

Lov na Ruse

M.

Srbija dobija lijek koji je Trampu spasao život

M.

Premijera predstave “Djevojčica i drvo”

M.

Ostavite komentar