Predstavljen novi EMUI, Huawei-ev operativni sistem - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Predstavljen novi EMUI, Huawei-ev operativni sistem

Huawei je na novom Mate 50 Pro modelu telefona predstavio novi operativni sistem EMUI 13. Novi EMUI donosi niz novih funkcija i otvara novo poglavlje u primjeni pametnih uređaja.

Korisnici će dobiti bolji interfejs, inovacije u interekciju, bolju bezbjednost i privatnost i sveukupno bolje, fleksibilno i pouzdano interaktivno iskustvo.

Neke od novih funkcija su SuperStorage i SuperHubSmart Folders i Multi-Window. S novom funkcijom Service Widget korisnici mogu nakratko pregledati informacije ili usluge unutar aplikacije bez otvaranja same aplikacije

Sa SuperDevice funkcijom se može povezati do 10 uređaja, a povezivanje je lako i jednostavno uz Drag to Connect funkciju.
Uz to, EMUI 13 donosi nekoliko opcija za zajedničku aktivnost na više uređaja kao što su Share Audio i Multi-Cam Mode, koji omogućavaju povezivanje dva Huawei uređaja u isto vrijeme na način da mogu dijeliti funkcije snimanja zvuka, reprodukcije zvuka ili korištenja kamere za fotografisanje ili snimanje.

Funkcija SuperStorage u Huawei uređaje uvodi tehnologiju kompresije korištene memorije i proširenja dostupnog prostora za pohranu u hiperprostoru. Duple datoteke se automatski otkrivaju korisniku, uključujući slike koji se šalju iz aplikacija trećih strana, kao što je ista fotografija poslana s različitih platformi za chat.

Korisnici tada mogu odabrati da ih “smanje” putem aplikacije Huawei Optimiser. SuperStorage, takođe, može identifikovati aplikacije koje nisu korištene neko vrijeme, napraviti kompresiju nakon potvrde korisnika i rasteretiti aplikaciju u stvarnom vremenu kako bi se postiglo optimalno upravljanje skladištem.

Huawei Mobile Services sistem, unaprijeđen je i za poboljšanu bezbjednost podataka i pristupa drugim lokacijama sa telefona.
Huawei-eva App Gallery platforma sada ima više od 180.000 aplikacija, među njima već standardne Petal Search, Petal Maps, AppTouch, GameCenter, zatim Dezeer i Tidal.

Danas objavljeno

Koliko su bezbjedni vaši podaci na telefonu?

Vanja A

Odlaganje premijera izazvalo pad akcija Electronic Arts

Vanja A

Microsoft ipak povećava cijenu Xbox konzola

Vanja A

Ostavite komentar