12. Aprila 2022.

Predstavljen Nissan Pathfinder Rock Creek

Big Portal

Debitovao je krosover Pathfinder Rock Creek, koji je kao takav nastao prilagođavanjem za potrebe eksploatacije u prirodi.

Naravno, Patfinder nije postao rasni, pravi terenac, ali su njegove vanterenske mogućnosti svakako osnažene, a to je postignuto uvećanjem klirensa za 16 milimetara. Dodatno, instalirane su i gume A / T, baš kao i trajniji amortizeri.

Jedini dostupan benzinski motor predviđen za instalaciju u ovom automobilu, V6 jedinica zapremine 3,5 litara je simbolično osnažena sa standardnih 288 konjskih snaga i 351 njutn metrom obrtnog momenta (prema američkim specifikacijama) na 299 “konja” i 366 Nm.

Atmosferski agregat je ostao ukombinovan s devetostepenim agregatom, a i integralni pogon je ostao neizmjenjen, iako je američki Pathfinder, u osnovi model s prednjim pogonom, što znači da se za prenos snage 4×4 mora dublje zavući rukav u džep.

2023 Nissan Pathfinder Rock Creek Debuts With Beefed-Up Suspension, More  Power | Carscoops

Verzija Rock Creek se sa spoljne strane razlikuje u odnosu na bazični krosover po drugačijem odbojniku, originalnoj rešetki hladnjaka, crnim detaljima na karoseriji umesto bazičnih “hromiranih”, kao i po specijalno dizajniranim točkovima koji integrišu felne prečnika 18 inča.

Umjesto krovnih nosača je postavljen čelični nosač tereta koji je dovoljno krut da ponese stotinu kilograma težak tovar. Pride, u unutrašnjosti su štepovi na sjedištima izvedeni uz narandžasti konac upotrijebljen za štep, dok standardna oprema uključuje i zasebna sjedišta koja su veoma komforna.

Krosoveri s oznakom Nissan Pathfinder Rock Creek će biti stavljeni u prodaju na američkom tržištu, negdje tokom ljeta koje je pred nama.

Cijena je još uvijek u sferi nepoznanice, ali ostale verzije se prometuju po cijenama koje su u rasponu od 34 do 49 hiljada dolara, prenosi 

AutoRepublika.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare