Predstavljen Maserati MC20 Cielo - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Predstavljen Maserati MC20 Cielo

Dvije godine nakon premijere kupea Maserati MC20, italijanska marka je prikazala MC20 Cielo, odnosno njegovu kabriolet verziju. Prema najavama, ovo neće biti posljednja varijanta Maseratijevog supermodela.

MC20 Cielo koristi isto Nettuno V6 motor iz kupea. Trolitarski agregat isporučuje 630KS i 730Nm maksimalnog obrtnog momenta i kombinuje se sa osmostepenim automatskim menjačem sa dva kvačila. Maksimalna brzina je veća od 320km/h.

Maserati ima tri verzije karbonskog monokoka za MC20: kupe, kabriolet i električnu varijantu. One se razlikuju po distribuciji i slojevima ugljeničnih vlakana. Monokok Ciela fokusiran je na veću krutost i teži je od arhitekture kupea za samo 65kg.

Veća krutost je potrebna radi kompenzovanja sklopivog krova, koji se spušta ili podiže za samo 12 sekundi. U krov je ugrađen prozor za staklom koje može trenutno da se zamagli. Maserati napominje da je ovo najveći stakleni prozor u ovom segmentu.

Specijalna PrimaSerie početna edicija biće ograničena na 60 primeraka i imaće jedinstvene elemente poput posebne plave boje, alkantare i kože u kabini sa kontrastnim šavovima. Prva serija ima mat crne felne od 20 inča, a specijalno su odrađene čak i oznake automobila. U ponudi su i specijalne karbonske felne koje smanjuju težinu vozila za 30kg.

MC20 Cielo je dobio sva unapređenja koja su ugrađena u kupe za 2023. godinu, uključujući nove kontrolne poluge iza upravljača, novi taster za svetla i dodatnu bezbednosnu tehnologiju. Cielo raspolaže i sistemima za automatsko kočenje, prepoznavanje saobraćajnih znakova i kamerom koja pokriva pun krug oko vozila.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Istraživanje: Čovjek postaje srećniji kada se riješi svog automobila

Vanja A

Ford radi na farovima koji projektuju informacije direktno na put ispred vas

Vanja A

Kompromis? Njemački tužilac traži ograničenje brzine od 200 km/h na auto-putu

Vanja A

Ostavite komentar