Predstavljen je vivo X80 Lite 5G, telefon koji mijenja boje - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Predstavljen je vivo X80 Lite 5G, telefon koji mijenja boje

Kompanija vivo predstavila je svoj najnoviji telefon iz svoje popularne X serije – vivo X80 Lite 5G.

Na događaju, održanom sinoć u Beogradu, kompanija vivo je najavila i promotivni period tokom kojeg kupce očekuju posebne pogodnosti. Naime, svako ko kupi X80 Lite u periodu od 26. septembra do 9. oktobra dobiće na poklon bežične slušalice vivo TWS Air, kao dodatnu godinu garancije na uređaj.

vivo X80 Lite 5G krasi MediaTek Dimensity 900 čipset, 8GB radne memorije i 256GB skladišnog prostora. Postoji softverska podrška za proširenje RAM-a za još 8GB, što će kmorisnicima omogućiti da igraju zahtevne igre i istovremeno koriste više aplikacija.

Displej telefona ima veličinu od 6,44 inča i FHD+ AMOLED je tipa. Telefon napaja baterija od 4500mAh, sa podrškom za 44W vivo FlashCharge tehnologiju punjenja.

Kamere su bitna karakteristika mnogim korinicima, a na ovom polju vivo X80 Lite 5G može da se pohvali brojnim mogućnostima. Glavna kamera ima rezoluciju od 64MP i podržava optičku stabilizaciju slike.

Na poleđini se nalaze i ultraširokougaona kamera od 8MP, koja omogućava korisnicima da sa lakoćom snimaju visokokvalitetne, super široke snimke, kao i makro kamera od 2MP za snimanje detalja izbliza.

Prednja kamera od 50MP poseduje autofokus i mogućnost fokusiranja na oči, što olakšava snimanje jasnih slika i video snimaka u bilo koje doba dana ili noći. Pored toga, prednja kamera je opremljena algoritmom veštačke inteligencije, koji optimizuje oštrinu slike.

Još jedna zanimljiva karakteristika X80 Lite 5G telefona je implementirana kako bi inspirisala kreativnost. U Sunrise Gold verziji, koja sadrži Fluorite AG staklo koje je razvila kompanija vivo, telefon dinamički menja nijansu zadnje maske iz zlatne u crvenkasto-narandžastu, kada je izložen sunčevoj svetlosti ili ultraljubičastom osvetljenju. Dostupna je i Diamond Black verzija.

Uz vivo X80 Lite 5G stižu i TWS Air slušalice, koje pokreće DeepX 2.0 koji korisnicima pruža unapređen sistem uživanja u muzici. TWS Air opravdavaju svoj naziv težinom od svega 3,6 grama, i udobno se smeštaju u ušni kanal.

vivo X80 Lite 5G biće dostupan u Srbiji od 10. oktobra 2022. godine kod ovlašćenih vivo partnera. Preporučena maloprodajna cena za X80 Lite 5G je 54.999 RSD.

Kupovinom vivo X80 Lite 5G modela u pre-order periodu, koji traje od 26. septembra do 9. oktobra 2022. godine, kupci ostvaruju pravo na poklon slušalice TWS Air i dodatnu godinu garancije na uređaj.

Danas objavljeno

iPhone 6 je zvanično postao oldtajmer

Vanja A

Masivno gejming ubrzanje – Intel Arc A370M skoro 80% brži sa XeSS optimizacijom

Vanja A

Novi Ethereum sistem je izgleda previše komplikovan za normalne korisnike

Vanja A

Ostavite komentar