Predstavljen Google Pixel 6 - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Predstavljen Google Pixel 6

Google je otkrio sve detalje o svom novom modelu telefona.

Pixel 6 i Pixel 6 Pro bili su daleko od nepoznanice i pre zvaničnog predstavljanja, ali je Google na svom događaju obelodanio sve detalje o novom Pixel dvojcu.

U pitanju su modeli sa ekranima od 6,4 i 6,7 inča, manji se osvežava na 90, a veći na 120Hz. Ono što pak dele je dizajn, Google je deo sa kamerama nazvao “camera bar”, ali tu nažalost prestaje zajedništvo pošto Pro ima tri, a “obični” model dve kamere.

Pro je bolji za telefoto sočivo koje pruža četvorostruki optički zum, a zajedničke su im široka od 50 i ultra široka kamera od 12 megapiksela. Ono što je oduvek bilo ključna odlika Pixela je softver, što Google i sada ističe kao nešto što će za promenu dobre kamere učiniti posebnim u odnosu na sve druge telefone na tržištu.

Poseban i je čip, Pixel 6 i 6 Pro pogoni prvi Googleov čip za pametne telefone. Google Tensor, iako opremljen sa 8 procesorskih i 20 grafičkih jezgara, umesto na “sirove” performanse, akcenat stavlja na svoje kapacitete za veštačku inteligenciju.

To su, kako Google tvrdi, ključne stvari koje omogućavaju usluge kao što je “Magic eraser” koja uklanja neželjene ljude iza kadra ili izoštravanje lica na fotografijama na kojima nisu dovoljno oštra. Tensor čip omogućiće da se dobar deo ovih stvari obavlja na uređaju, uključujući bolje prepoznavanje govora pri diktiranju i simultano prevođenje.

Pixel 6 imaće 8GB RAM-a, a Pro će stizati sa 12GB. Pro će biti moguće nabaviti sa 512, 256 i 128GB prostora, a “obični” model neće imati opciju od 512GB.

Cene u SAD kreću od 599 dolara za Pixel 6, i 899 za Pixel 6 Pro.

Dodato (@O2 u komentarima): Pixel nažalost tradicionalno nije dostupan u Srbiji i to ostaje na tome

Danas objavljeno

Pojavile se slike Motorola Moto Edge X30 telefona, zvanični detalji o ekranu

Vanja A

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

Vanja A

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Vanja A

Ostavite komentar