Predsjedništvo se oglasilo o sastanku sa Eskobarom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Predsjedništvo se oglasilo o sastanku sa Eskobarom

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se oglasilo saopštenjem povodom današnjeg sastanka članova Predsjedništva sa specijalnim američkim izaslanikom, Gabrielom Eskobarom, i zamjenikom izvršnog direktora EEAS-a za Zapadni Balkan, Markom Makovecom.

“Ponovljene su poruke zvaničnika EU i SAD-a, koji izražavaju kontinuisani interes za BiH i posvećenost proširenju EU na Zapadni Balkan., te da otvoreni razgovori trebaju voditi u smjeru funkcionisanja institucija BiH i nastavka konstruktivnog dijaloga na ispunjavanju reformi na EU putu”, stoji u saopštenju.

Dodaju da BiH treba ostvariti svoju evropsku perspektivu kroz reformske procese kojim bi se ostvarili međunarodni i evropski standardi, a na tom putu potrebno je osnažiti regionalnu saradnju u kojoj BiH ima značajan doprinos, rečeno je na sastanku.

“Treba nastaviti raditi na boljoj ekonomskoj situaciji i iskoristiti priliku koju nam pruža Evropski investicioni plan za Zapadni Balkan”, istakli su oni.

Sastanku su prisustvovali i šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johan Zatler i ambasador SAD-a u BiH Erik Nelson.

(BN Foto: Predsjedništvo BiH)

Danas objavljeno

Srbija: Ograničene cijene osnovnih životnih namirnica

M.

Maloljetnik iz Doboja prodavao falsifikovani novac

M.

Šta piše u dokumentu koji će se razmatrati na posebnoj sjednici NSRS

M.

Ostavite komentar