Predsjedništvo BiH: Kovaks program i proizvođači vakcina da ispune svoje obaveze - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Predsjedništvo BiH: Kovaks program i proizvođači vakcina da ispune svoje obaveze

Članovi Predsjedništva BiH su u razgovoru sa generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedrosom Adanomom Gebrejesusom istakli da je BiH prošle godine ispunila sve finansijske i druge utvrđene obaveze i da isto očekuje od programa “Kovaks” i proizvođača vakcina koji djeluju u okviru ovog programa.

Sagovornici su zaključili da što hitnije treba potpisati Propratno pismo i Sporazum o odšteti i odgovornosti između BiH i proizvođača, kao naknadno dodate obaveze, te je razgovarano o spremnosti proizvođača da dostavi svu količinu vakcina u jasno preciziranim rokovima.

Iz Predsjedništva BiH su naveli da je razgovor srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i članova Predsjedništva Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa generalnim direktorom SZO bio o poteškoćama i kašnjenju u isporuci vakcina za BiH posredstvom mehanizma UN “Kovaks”.

Konstatovano je da BiH ispunjava sve tehničke uslove da odmah izvrši prihvat, skladištenje i distribuiranje količine od milion vakcina svih proizvođača koji djeluju u okviru programa “Kovaks”.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su Tedrosu za njegovu podršku BiH u dobijanju vakcina, te zatražili da SZO i “Kovaks” program budu uključeni u ovaj proces sve do konačne isporuke vakcina.

Foto: Predsjedništvo BiH
Autor: Srna,Srpskainfo

Danas objavljeno

Ujedinjenje Kosova i Albanije? – “U non pejperu rezervisana četiri reda”

M.

Gradski štab donio nove mjere: U Banjaluci dozvoljeno okupljanje do 30 ljudi na otvorenom

M.

Studentski protest u Solunu završen nasiljem, policija gasila demonstranta

M.

Ostavite komentar