Predsjedništvo BiH dalo saglasnost da vojska gasi požare - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Predsjedništvo BiH dalo saglasnost da vojska gasi požare

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o angažmanu resursa Oružanih snaga za potrebe gašenja požara na području Opštine Prozor/Rama i Opštine Konjic.

Takođe, Predsjedništvo je na današnjoj sjednici donijelo odluke o prihvatanju nekoliko kreditnih zaduženja koji se odnose na ugovore o izgradnji i rekonstrukciji vodovoda, bolnica i puteva na području oba entiteta, te o evropskim grantovima za izgradnju koridora Vc i japanskim grantovima za zdravstvene ustanove.

“Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pokretanju postupaka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije o načinu finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procjenu utjecaja na okolinu, izdavanje lokacijskih uslova, saglasnosti i građevinskih dozvola za Projekt ‘Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu – ušće Drine i Save'”, saopšteno je.

Osim toga, Predsjedništvo je dalo odobrenje za zaključenje nekoliko protokola i sporazuma s drugim državama, međunarodnim institucijama i administracijama.

NN

Danas objavljeno

Sjeverna Koreja lansirala balističku raketu

M.

Pucnjava u školi u Teksasu – Tinejdžer ubio 19 đaka i dva nastavnika

M.

Ubica pokazao prijatelju oružje 4 dana prije napada

M.

Ostavite komentar