27. Decembra 2022.

Predsjednik Vučić u ponoć imao sastanak sa patrijarhom Profirijem

Big Portal

Sastanak je održan u Patrijaršiji u Beogradu.

Ranije je ovaj sastanak bio najavljen za danas u 12.00 časova.

Do susreta je došlo nakon što je borbena gotovost Vojske i policije podignuta na najviši nivo i pošto je ranije tokom dana patrijarh vraćen sa administrativnog punkta Merdare.

Vučić i patrijarh sastali su se “da bi razmotrili otvorenu prijetnju ratom srpskom narodu na ?osovu i Metohiji koju zastupa vlast Aljbina ?urtija”, pišu “Večernje novosti”.

List navodi da je Vučić obavijestio srpskog patrijarha o čvrstoj namjeri da zaštiti Srbe na ?osovu i Metohiji.

Takozvane kosovske bezbjednosne snage dobile su naređenje da njihovi pripadnici budu u kasarnama ili u dometu mobilnih telefona spremni za pokret u nekom trenutku u toku noći.

Zbog toga su, po nalogu predsjednika Srbije kao vrhovnog komandanta, MUP i Vojska Srbije podigli na najviši stepen borbenu gotovost, do upotrebe oružane sile.

Vlasti u Prištini zabranile su u nedjelju patrijarhu Porfiriju da doputuje u Pećku patrijaršiju.

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore u Prištini saopštilo je da je dobilo zahtev da se dozvoli trodnevna posjeta patrijarha Porfirija, kao i da je odgovoreno da posjeta može biti odobrena “tek nakon što Srpska pravoslavna crkva osudi, odnosno ogradi se od delovanja njenih pripadnika koji su otvoreno podržali barikade na severu i kriminalne grupe”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare