Predsjednik Vučić se sastao sa šefom kineske diplomatije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Predsjednik Vučić se sastao sa šefom kineske diplomatije

Kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ji sastao se u sredu u Njujorku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučic´em na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Vučic´ je zamolio Vang Jia da predsedniku Si Đinpingu prenese iskrene pozdrave i rekao je da odnosi Srbije i Kine zaista odražavaju međusobno poštovanje i međusobno poverenje, a ekonomska i trgovinska pragmatična saradnja dve zemlje se takođe ubrzano razvija.

On je još jednom zahvalio Kini na snažnoj podršci i pomoc´i privrednom i društvenom razvoju Srbije.

Srbija neguje prijateljstvo uspostavljeno sa Kinom, čvrsto se drži politike jedne Kine, smatra da u svetu postoji samo jedna Kina i ta pozicija se nikada nec´e promeniti.

Vang Ji je preneo pozdrave predsednika Si Đinpinga predsedniku Vučic´u. Šef kineske diplomatije je naveo da poštuje jedinstvo cele Srbije, kao i da se čvrsto zalaže za očuvanje nacionalnog suvereniteta, nacionalnog dostojanstva i legitimnih prava i interesa Srbije.

Vang je rekao da su Kina i Srbija jedna drugoj pouzdani partneri.

“Pod strateškim vođstvom šefova država dveju zemalja, kinesko-srpski odnosi su ušli u novu eru snažnog razvoja, a praktična saradnja je napredovala velikom brzinom, pomažuc´i zemlji da ubrza svoj razvoj i revitalizaciju, naglasio je Vang, prenosi KMG.

(BN Foto: KMG)

Danas objavljeno

Novitović sproveden u Republičko javno tužilaštvo

Vanja A

U akciji “Alea” uhapšeno pet lica zbog šverca kokaina

Vanja A

Uhapšeno pet lica zbog organizovanog kriminala

Vanja A

Ostavite komentar