Predsjednik uvjerava: Neće biti sankcija, ali nismo ni "Bambi za klanje" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Predsjednik uvjerava: Neće biti sankcija, ali nismo ni “Bambi za klanje”

Srbija nabavlja isključivo defanzivno naoružanje, neće kupovati oružje zbog kojeg bi naša zemlja mogla biti pod sankcijama, poručio je predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić je takođe istakao da Srbija nema nameru nikoga da napada, ali da ne želi ni da bude “Bambi za klanje”.

“Srbija se naoružava zato što je Srbija slobodna zemlja. Mala zemlja sa svih strana okružena državama koje su članice NATO sa kojima želimo dobre odnose. Ali nećemo da budemo Bambi kojeg će da progutaju”, rekao je Vučić sinoć u emisiji Upitnik RTS-a.

Nikada, kazao je, neće dozvoliti da Srbija bude tako slaba kao što je to bila 90-tih godina, da, kako je rekao, budemo tako slabi da ne možemo ni da se odbranimo. Primetio je da i Hrvati danas kažu da je Srbija postala sila I da smo najjači.

Za sebe kaže da pametno donosi odluke o kupovini naoružanja u skladu sa novcem koji Srbija ima.

Upitan da li će Srbija kupiti raketu S400, predsednik kaže da je to fascinantno oružje, ali da mi nemamo nameru da ga nabavljamo, jer nemamo novca, pored svih puteva i svega drugog što se u Srbiji gradi.

U prilog tome da je reč o fascinantnom oružju, Vučić kaže da, kada neka zemlja ima takvo oružja, onda niko više ne može da je napadne. Gledao je, kaže, testiranje tog oružja koje u tri-četiri minuta može da “skine” čak 14 aviona.

“Ali pustimo sada to, ja nisam stručan. Mi smo našu avijaciju značajno ojačali, ojačavanjemo i PVO, imamo pancire i kupovaćemo još oružja, koje, naravno, nije na listi za sankcije”, rekao je Vučić.

Predsednik je istovremeno konstatovao da niko ne pita šta i od koga nabavljaju Hrvati i Albanija. Ko, zapitao je, njih naoružava. “Njjima niko ne preti kada oni nabavljaju helikoptere, pancire, haubice iz Amerike i Nemačke. Srbija neće da bude Bambi za klanje”, jasan je Vučić i ističe:

“Mi nikoga nećemo da napadamo, nabavljamo defanzivno oružje. Mi svoje nebo i svoju zmelju nikome ne damo, ali nikoga nećemo da napadamo. Samo razmišljam o tome da sačuvamo svoju zemlju.

Kaže da je odgovoran i ozbiljan čovek i da u skladu s tim po sto puta prouči papire pre nego što donese odluku. “Uvek gledam da se, što bi rekao naš narod, provučemo ko kuče kroz tarabu, vodim računa da Srbija bude što jača”, rekao je Vučić i dodao da isto tako u komad zna šta su od naoružanja nabavili Hrvati ili Albanci.

Danas objavljeno

Meteorolozi u BiH izdali narandžasto upozorenje za narednu sedmicu!

M.

“Pljušte” šale na Putinov račun; Džonson: Da skinem jaknu?

Vanja A

Lansirana raketa, “osvanule” fotografije – ne zna se kada

Vanja A

Ostavite komentar