11. Oktobra 2019.

Predsjednik Suda KS prijavljen za seksualno uznemiravanje

Big Portal

Špoljarića je zbog seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu prijavila E.P. koja radi na mjestu sekretara ovog suda. Ona je Kancelariji disciplinskog tužioca prijavila prvog čovjeka Kantonalnog suda u Sarajevu, piše “Klix.ba”.

Iz Kancelarije disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za “Klix.ba” kažu da su zaprimili prijavu protiv nosioca spomenute pravosudne funkcije, dok o sadržaju i konkretnom postupanju nisu mogli dati više informacija.

Pomenuti portal piše da su službenici SIPA uzeli izjavu od osobe koja je prijavila cijeli slučaj.

“Jedna osoba je dala izjavu službenicima SIPA u vezi s navedenom prijavom koja je proslijeđena Tužilaštvu BiH”, rekao je Luka Miladinović, portparol Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Špoljarić je prije četiri godine bio u fokusu medija koji su ga povezivali s Esedom Radeljašem s obzirom na to da je Radeljaš gradio vikendicu na zemlji sudije Špoljarića u vrijeme kada je on rješavao njegov sudski postupak.

Krajem maja ove godine Vladimir Špoljarić je izabran kao jedini kandidat na funkciju predsjednika Kantonalnog suda u glavnom gradu BiH.

Za sudiju Kantonalnog suda u Sarajevu imenovan je 1997. godine, a skoro 20 godina poslije na istom sudu je postavljen za predsjednika Krivičnog odjeljenja. U novembru 2018. godine, dvije godine pred odlazak u penziju, bio je imenovan za vršioca dužnosti predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare