Predsjednik Suda KS prijavljen za seksualno uznemiravanje - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Predsjednik Suda KS prijavljen za seksualno uznemiravanje

Predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu Vladimir Špoljarić prijavljen je zbog više krivičnih djela, među kojima su seksualno uznemiravanje i zloupotreba položaja, zbog čega je formiran predmet, pišu federalni mediji.

Špoljarića je zbog seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu prijavila E.P. koja radi na mjestu sekretara ovog suda. Ona je Kancelariji disciplinskog tužioca prijavila prvog čovjeka Kantonalnog suda u Sarajevu, piše “Klix.ba”.

Iz Kancelarije disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za “Klix.ba” kažu da su zaprimili prijavu protiv nosioca spomenute pravosudne funkcije, dok o sadržaju i konkretnom postupanju nisu mogli dati više informacija.

Pomenuti portal piše da su službenici SIPA uzeli izjavu od osobe koja je prijavila cijeli slučaj.

“Jedna osoba je dala izjavu službenicima SIPA u vezi s navedenom prijavom koja je proslijeđena Tužilaštvu BiH”, rekao je Luka Miladinović, portparol Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Špoljarić je prije četiri godine bio u fokusu medija koji su ga povezivali s Esedom Radeljašem s obzirom na to da je Radeljaš gradio vikendicu na zemlji sudije Špoljarića u vrijeme kada je on rješavao njegov sudski postupak.

Krajem maja ove godine Vladimir Špoljarić je izabran kao jedini kandidat na funkciju predsjednika Kantonalnog suda u glavnom gradu BiH.

Za sudiju Kantonalnog suda u Sarajevu imenovan je 1997. godine, a skoro 20 godina poslije na istom sudu je postavljen za predsjednika Krivičnog odjeljenja. U novembru 2018. godine, dvije godine pred odlazak u penziju, bio je imenovan za vršioca dužnosti predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu.

Danas objavljeno

U Srpskoj 243 novozaraženih, preminulo 14 osoba

M.

Predao se Petar Dukić kod koga je pronađen skank

M.

Indija se priprema za tropsku oluju u Bengalskom zalivu

M.

Ostavite komentar