30. Septembra 2019.

Predsjednik OK tzv. Kosova zaprijetio Fudbalskom savezu i najavio 10 sportista u Tokiju

Big Portal

To će se desiti ukoliko FSK ne ispoštuje odluku da nakon Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, svi moraju imati četvorogodišnje mandate, prenosi “Koha.net”.

Hasani je, komentarišući izjave FSK-a da Agim Ademi, koji je izabran za predsednika nakon smrti Fadila Vokrija, ima četvorogodišnji mandat, rekao da svaki savez mora poštovati krajnji rok za izbore posle letnjih olimpijskih igara.

Činjenica je da je Skupština Olimpijskog komiteta donela izuzetno dobru odluku da bi federacije i sam Olimpijski komitet trebalo da održe izbore nakon ljetnih olimpijskih igara i da uđu u novi olimpijski ciklus, a pokazatelji uspeha će biti merilo. Želja OK bila je da svi imaju mandat od četiri godine. …Ko nema četvorogodišnji mandat, ne može biti delegat u Skupštini OKK. Olimpijski komitet Kosova ima moć da spreči dolazak delegata bez četvorogodišnjeg mandata”, rekao je Hasani.

Komentarisao je i video bivšeg predsednika parlamenta Kadrija Veselija sa fudbalerima tzv. Kosova, koji je korišćen u kampanji za nove parlamentarne izbore.

“Da zaključim da kad smo u olimpijskom selu državnik nas posećuje kao delegaciju.Sa pozitivne strane Međunarodni olimpijski komitet to takođe vidi kao podrška države, ali veoma su osetljivi kada vide neke druge stvari I žele da intervenišu. U fazi kada su izbori na to se gleda drugačije i želim da sve stranke uzmu u obzir to”, rekao je predsednik OKK.

Što se tiče visokih troškova OKK, Hasani je rekao da koristi nadmašuju troškove.

Hasani je rekao da “cilja” na novi mandat iako je na čelu OKK od 1996. Godine, da mu je vizija da budu među 10 najboljih olimpijskih komiteta a da očekuje da će na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine tzv. Kosovo predstavljati 10 sportista.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare