Predsjednik Jermenije pozvao na održavanje prijevremenih izbora - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Predsjednik Jermenije pozvao na održavanje prijevremenih izbora

Jermenski predsjednik Armen Sarkisjan pozvao je vladu i nacionalnu skupštinu da se pripreme za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora.

Prema njegovim riječima, Jermenija je izgubila u ratu koji joj je nametnut – kako na bojnom polju, tako i na diplomatskom planu. Naglasio je da zemlja više nije ista kakva je bila 26. septembra i čak 8. novembra, odnosno dan uoči okončanja rata, prenosi Sputnjik.

Sarkisjan je rekao da je posljednjih dana održao nekoliko sastanaka sa parlamentarnim i neparlamentarnim snagama, javnim grupama i pojedincima i da je razgovarao s predstavnicima dijaspore. On je naglasio da se apsolutna većina učesnika sastanaka slaže u jednom – da je ostavka vlade neophodna ili ukidanje njenih ovlašćenja, kao i održavanje prevremenih parlamentarnih izbora.

U Jermeniji se od 10. novembra održavaju protesti, nakon što je premijer Nikol Pašinijan sa Azerbejdžanom i Rusijom potpisao deklaraciju o primirju u Nagorno-Karabahu, oblasti u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom-

Demonstranti smatraju da je taj sporazum izdaja i traže da Pašinijan podnese ostavku.

Danas objavljeno

Svijet ima moćno oružje za kraj pandemije

M.

Dodik poručio da će se Srpska politički odbraniti

M.

Više od 30.000 domova bez struje u Irskoj zbog oluje

M.

Ostavite komentar