Predsjednik Irana: Osvetićemo ubistvo pukovnika garde - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Predsjednik Irana: Osvetićemo ubistvo pukovnika garde

Iran će osvetiti smrt pukovnika Revolucionarne garde Sajada Hodaija, izjavio je danas predsednik ove zemlje Ebrahim Raisi.

„Dao sam nalog da se naše bezbednosne snage ozbiljno posvete ovom pitanju i ne sumnjam da će biti izvršena osveta za prolivanje čiste krvi našeg mučenika“, naveo je Raisi, dan nakon što su dvojica ljudi na motociklu ubili elitnog oficira u atentatu u Teheranu, prenosi Rojters.

Portparol Revolucionarne garde Ramazan Šarif naveo je da „ovo ubistvo samo pojačava odlučnost garde da se suprotstavi neprijateljima Irana“.

„Mučeništvo pukovnika Hodaija jača odlučnost Revolucionarne garde da brani bezbednost, nezavisnost i nacionalne interese i da se suprotstavi neprijateljima iranske nacije“, izjavio je on, prenosi britanska agencija.

Revolucionarna garda uhapsila je nekoliko pripadnika mreže izraelske obaveštajne službe, pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu, prenosi Rojters, pozivajući se na lokalne medije.

Ubistvo se dogodilo u vreme neizvesnosti u vezi sa oživljavanjem iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. nakon višemesečnih zastoja.

Najmanje šest iranskih naučnika i akademika je ubijeno ili napadnuto od 2010. godine, a Iran je ubistva okarakterisao kao terorističke akte koje su izvršile zapadne obaveštajne agencije i izraelski Mosad.

Kabinet izraelskog premijera, koji nadgleda rad obaveštajne agencije Mosad, odbio je da komentariše događaje u Teheranu, navodi Rojters.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Superheroj Nikola Jokić: 264.000.000 dolara

Zeljka

Milanović upozorio na opasnost od destabilizacije BiH

Vanja A

Samit NATO-a u Madridu – dogovorena transformacija i jačanje saveza

Vanja A

Ostavite komentar