27. Januara 2021.

Predsjednik: Imamo čudotvoran lijek za kovid; Lekari: Nauka ne podržava

Big Portal

Maduro je u nedelju predstavio Karvativir, oralnu suspenziju za koju tvrdi da je testirana na pacijentima u bolnici u Karakasu i u sportskom centru korišćenom kao privremena kovid bolnica, prenosi Rojters.

Lek je prošao kroz devet meseci proučavanja, ispitivanja, kliničke primene na jako bolesnim ljudima koji su bili na respiratorima i uspeli smo da ih oporavimo, rekao je venecuelanski predsednik tokom televizijskog prenosa u nedelju.

On je tečnost opisao kao „čudotvorne kapi Hosea Gregorija Ernandesa“, venecuelanskog doktora koji je živeo u 19. veku i kojeg je Rimokatolička crkva prošle godine proglasila blaženim, bez navođenja njenih aktivnih sastojaka.

Ministarstvo informisanja nije odmah odgovorilo na zahtev za komentar.

Lekari navode da se Karvativir bazira na majčinoj dušici, biljci koja se vekovima koristi u tradicionalnoj medicini, ali čiji efekat na koronavirus nije utvrđen.

Veneceulanska Nacionalna akademija za medicinu je u saopštenju koje je izdala juče navela da Karvativir „poseduje terapeutski potencijal protiv koronavirusa“. Bez obzira na to pametno je sačekati još podataka iz ispitivanja kako bi ga smatrali lekom protiv kovida, navodi se u saopštenju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare