5. Aprila 2022.

Predsjednik ATP-a oštro: Ovo odmah stupa na snagu

Big Portal

Proteklih nedelja i meseci bilo je mnogo incidenata na terenu koji su izazvali brojne polemike.

Njihovi akteri su bili Aleksander Zverev, Nik Kirjos, Dženson Bruksbi.

Zverev je kažnjen jer je polomio reket udarajući o sudijsku stolicu, a Australijanac prošle nedelje sa 35.000 dolara zbog verbalnog napada na sudiju Karlosa Bernardesa na meču sa Janikom Sinerom.

Bruksbi je takođe divljao, bacio je reket i umalo pogodio u glavu dečaka, sakupljača loptica. Sve to je bilo dovoljno da se oglasi Gaudenci.

Prva tri meseca sezone videli smo neobičnu frekvenciju incidenata visokog profila i pre svega nesportskog ponašanja. To uključuje i seriju verbalnih okršaja i lomljenja reketa. Videli smo previše opasnih momenata, u kojem su sudije ili sakupljači loptica bili ugroženi zbog agresivnog i nesportskog ponašanja. Ovi incidenti bacaju loše svetlo na naš sport. To nas sve pogađa i šalje pogrešnu poruku navijačima, posebno onim mlađim“, piše Gaudenci.

Italijan je otuda najavio da neće biti tolerancije za buduće incidente.

Ovo odmah stupa na snagu, i dok polako ulazimo u sezonu turnira na šljaci, naš ATP tim sudija je dobio direktive da zauzme oštriju poziciju u presuđivanju kod incidenata i kršenja pravila ponašanja. Uz sve to, razmatramo ceo pravilnik, kao i disciplinske procedure, kako bismo obezbedili da oni koji ponavljaju prestupe budu adekvatno kažnjeni“, dodao je Gaudenci.

On je rekao da razume igrače i da su pod velikim pritiskom ali im je ipak podvukao.

Svi imamo svoju ulogu u tome da održimo reputaciju i integritet našeg sporta“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare