29. Januara 2020.

Vučić u Mrkonjić Gradu: Srpski narod, našu crkvu niko neće dijeliti

Big Portal

“Naša crkva Srpska. Mi se ne stidimo Srpskog imena i to nam niko ne može uskratiti”, kazao je Vučić tokom obraćanja okupljenima u Mrkonjić Gradu.

On je rekao da je posjetio i Mašinsku školu ističući da mu je posebno drago što ove godine ima deset prvačića više uz nadu da će ih sljedeće godine biti još više.

“Dali smo 600 hiljada KM Gimnaziji i Mašinskoj školi i to nije jedina pomoć Srbije ovom gradu”, kazao je Vučić. On je rekao da će opremiti škole računarima i drugim potrebnim mašinama i da će Srbija napraviti zgradu za njih.

“Pomoći ćemo i u putnoj infrastrukturi a tokom sastanka sa privrednicima ćemo sagledati način da uđu u program subvencija Srbije kako bi otvorili što više radnih mjsta i obezbijedili bolje uslove života u Mrkonjić Gradu”, kazao je Vučić obećavši da će ponovo doći u ovaj grad.

“Još jednom kažem da Srbija neće dozvoliti nikakve Oluje, nikakve traktore ali ćemo raditi na pomoći i obezbjeđivanju novih radnih mjesta za sve naše sunarodnike jer mi gledamo u budućnost”.

Vučić zajedno sa zvaničnicima Republike Srpske i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u zgradi opštine ima sastanak i sa tamošnjim privrednicima.

Prije obraćanja predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Mrkonjić Grad, gdje je obišao Gimnaziju i Mašinsku školu.

Predsjenik Vučić je tražio da tokom posjete Drvaru posjeti i grad heroj-Mrkonjić Grad, kazao je član Predsjedništva Milorad Dodik tokom obraćanja okupljenim ispred zgrade u tom gradu.

“Mi moramo biti okupljeni oko jedne ideje, oko Republike Srpske, Srbije i Srpske pravoslavne crkve. Mi moramo kao i SPC da ostanemo jedinstveni, da očuvamo svoj identitet jezik i pismo”, kazao je Dodik, dodajući da nikakave podjele neće proći.

“SPC mora biti jedinstvena na svim prostorima”, kazao je Dodik nakon što je sa Vučićem i Željkom Cvijanović obišao Mašinsku školu u Mrkonjić Gradu.

Nakon posjete Gimnaziji i Mašinskoj školi u Mrkonjić Gradu Vučić će u zgradi opštine imati sastanak sa zvaničnicima Republike Srpske i privrednicima sa tog područja.

Sa Vučićem u Mrkonjić Gradu nalazi se predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vučić je ovom prilikom rekao da je domaćin ove posjete Milorad Dodik iako ga je molio da ode kući jer mu je prethodne noći umro otac.

Nakon posjete Mrkonjić Gradu Aleksandar Vučić će posjetiti Drvar gdje će otvoriti pogon fabrike “Jumko”.

Ovom prilikom predsjenik Srbije Gimnaziji je poklonio 300 hiljada evra.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare