Predsjednik ABA: Ne znamo da li da nastavimo ili proglasimo kraj sezone - BIGportal.ba
Košarka Sport

Predsjednik ABA: Ne znamo da li da nastavimo ili proglasimo kraj sezone

Predsednik ABA lige Domagoj Čavlović govorio je o tome kakva odluka bi mogla da bude doneta u vezi ove sezone na Jadranu.

Čavlović, koji obavlja i funkciju direktora Cibone, istakao je da se još uvek razmatraju sve opcije.

U ovom trenutku postoje neke ideje, ali ništa konkretno nije odlučeno.

U kontaktu sam sa svim klubovim, svi razmišljaju na isti način. Imamo neke ideje oko lige, ali ništa konkretno. Ne znamo još koliko ćemo ostati u ovo situaciji, samim time ne možemo da planiramo da li bi se liga nastavila ili bi se jednostavno proglasila gotovom“, rekao je Čavlović u izjavi za Arenusport.

Koronavirus je sve paralisao, pa je tako i ABA liga među prvima zaustavljena, dodaje Čavlović.

Nije moguće razmišljati o takmičenmjima, a kamoli prognozirati. Među prvima smo ozdgovorni reagovali i zaustavili takmičenje na vreme. Svakodnevno i pomno pratimo sva događanja vezano za to. U ovom trenutku su primarni zdravlje i ljudski životi“.

Problem pravi i situacija oko zatvorenih granica i to u momentu kada su klubovi pustili strance da se vrate kući.

“Suočavamo se sa puno nepoznanica i neizvesnosti, sve stoji i nakon suspenzije većina klubova je igrače pustila kućama. Stranci su otišli, granice su zatvorene i samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja. Ostalo je jednp kolo, uz plej-of, a u ABA 2 ligi imamo jednu neodigranu utakmicu. U kom smeru će se završiti teško je govoriti. Pratimo reakcije ostalih liga i klubova, vidimo da svi ne mogu ništa da predvide. Pratimo situaciju kako bismo doneli najbolju moguću odluku“.

Imao je i poruku za sve građane u ovom trenutku.

“Ostanite kod kuće, slušamo to na svim medijima. To je ključ da prebrodimo i pobedimo pandemiju. Pazite na sebe i najmislije, nadamo se da će se sve što pre završiti kako bismo se vratili sport, odnosno košarci”, zaključio je.

Danas objavljeno

“Novak je odmoran i spreman, veliki je favorit u Melburnu”

Zeljka

Počinje glasanje za NBA All-Star 2021.

D

Jokić u elementu – pâs preko cijelog terena

D

Ostavite komentar