Predmet ubistva Dragičevića u Tužilaštvo BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Predmet ubistva Dragičevića u Tužilaštvo BiH

Ifet Feraget i Želimir Lepir sjeli su za zajednički sto. Nakon neočekivano dugog sastanka od sat i po vremena, zaključak, sa kojim su obojica saglasni, je jedan – predmet ubistva Davida Dragičevića treba da preuzme Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Saopštio je to novinarima advokat porodice Dragičević u slučaju ubistva njihovog sina. Na sastanku je bio i postupajući tužilac u predmetu ubistva Davida Dragičevića, Dalibor Vrećo.

Ifet Feraget kaže da mu je Želimir Lepir potvrdio da ima novih detalja u istrazi ovog ubistva, ali da on ne može da ih saopštava. Advokat porodice Dragičević napominje da su u Okružnom javnom tužilaštvu svjesni propusta koji su urađeni na početku istrage.

Feraget je poručio da će se sastati sutra sa glavnim tužiocem Tužilaštva Bosne i Herecgovine, te iznijeti sve ove činjenice i Gordani Tadić. Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Želimir Lepir, nije bio raspoložen za izjave, kao ni u proteklom periodu.

Svojevremeno je i Milorad Dodik poručio da će sve tužioce koji ne budu radili svoj posao u slučaju Davidovog ubistva razriješiti dužnosti. Dodik je tad poručio da će čak ići i na proteste ispred tužilaštva, ali od svega toga nije bilo ništa.

Ifet Feraget je u posjeti Banjaluci išao i u Osnovni sud Banjaluka, ali kao svjedok. Održano je glavno ročište u predmetu protiv Davora Dragičevića po tužbi Đorđa Rađena za klevetu. Ipak, advokat porodice Dragičević je u ovom predmetu tražio izuzeće.

U svojstvu svjedoka, kao predsjednik tadašnjeg Anketnog odbora Narodne skupštine RS, saslušan je i Branislav Borenović koji je poručio da je ovo apsurdna situacija u kojoj se tuži za klevetu otac pokojnog Davida Dragičevića za koga se utvrdilo da nije provalio u kuću Đorđa Rađena.

Borenović poručuje da je na pitanje sudije da li smatra Anketni odbor Parlamenta Srpske nadležnim za rješavanje ubistva Davida Dragičević odgovorio da je ovaj odbor služio da utvrdi činjenično stanje, a da je na pravosudnim institucijama da iskoriste činjenice koje su oni utvrdili i dovedu istragu do kraja.

BN TV

Danas objavljeno

Okružni sud u Banjaluci donio odluku: Potvrđena optužnica protiv Džombića

M.

Nisu se stekli uslovi za povratak Srba u institucije BiH

M.

Zoran bježao od vatre, pa pokušao da se spase u Vrbasu, vatrogasci našli tijelo nakon 20 dana

M.

Ostavite komentar