Predložen pritvor za Petra Stanića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Predložen pritvor za Petra Stanića

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je nakon ispitivanja predložio pritvor za Petra Stanića /69/ iz Prnjavora zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

On je u subotu, 31. jula, oko 16.55 časova u mjestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor, pucao iz vatrenog oružja-pištolja u namjeri da liši života muškarca čiji su inicijali M.S, prilikom čega je oštećeni zadobio tjelesnu povredu, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

  • Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje za koje nema oružni list, odnosno dozvolu za držanje – navedeno je u saopštenju.

Tužilac je stavio prijedlog za pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice.

  • Pritvor je predložen i jer bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultovalo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenju javnosti – navedeno je u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Muškarac čiji su inicijali P.S. /69/ uhapšen je u subotu, 31. jula, zbog sumnje da je u Kremni kod Prnjavora tog dana pucao iz pištolja na M.S. /60/, potvrđeno je tada Srni.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije saopšteno da je Policijska stanica Prnjavor 31. jula zaprimila prijavu da je lice čiji su inicijali P.S. iz pištolja pucalo u pravcu lica čiji su inicijali M.S. zbog nerješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Povrijeđen je Miladin Stanić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Danas objavljeno

“Rusija je zabrinuta zbog situacije na KiM”

M.

Završena obdukcija ubijene djece u Zagrebu

M.

U Srbiji 5.389 novozaraženih, 43 osobe preminule

M.

Ostavite komentar