20. Februara 2020.

Predložen pritvor za petoro Banjalučana osumnjičenih za prodaju droge

Big Portal

Protvor je predložen za Marka Kostića (23), Anastasiju Borić (21), Marka Striku (21), Filipa Milojevića (21) i Sofiju Marković (20), svi iz Banjaluke.

Za Kostića, Borićevu i Striku pritvor je predložen zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga u sticanju sa krivičnim djelom omogućavanje uživanja opojnih droga, a za Milojevića i Markovićevu zbog sumnje na krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske”, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

U vremenskom periodu od 2017. godine do 18. februara ove godine osumnjičeni su držali radi prodaje i prodavali opojnu drogu marihuanu na području Banjaluke.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare