Predložen pritvor za 15 uhapšenih u akciji "Storidž 2" - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Predložen pritvor za 15 uhapšenih u akciji “Storidž 2”

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za 15 osumnjičenih uhapšeni u akciji “Storidž 2”.

Njih su uhapsili pripadnici SIPA i MUP-a RS, na području Banjaluke, Gradiške i drugih gradova.

“Mjera pritvora zatražena je kako bi se obezbijedilo neometano dalje provođenje istrage”, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičene terete za organizovani kriminal povezan sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, iz Albanije i Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj, Sloveniji i zemljama EU, kao i ilegalnu nabavku i krijumčarenje oružja i municije, u velikim količinama iz BiH na područje Holandije i Njemačke radi prodaje na tamošnjem ilegalnom tržištu.

U okviru istrage, kako navode iz Tužilaštva, evidentirano je krijumčarenje više stotina kilograma skanka i drugih droga.

“Takođe, dio osumnjičenih tereti se i za formiranje ilegalne laboratorije sa posebnim uslovima za proizvodnju opojne droge, zatim krađu i otuđenje skupocjenih motornih vozila i organizovano krijumčarenje ilegalnih migranata”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je u dosadašnjem radu na predmetu ostvarena saradnja Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Njemačke, Holandije i drugih zemalja, a u nastavku istrage, biće realizovana dodatna saradnja sa partnerskim institucijama Francuske i SAD.

Nezavsine novine

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar