Predložen pritvor uhapšenima u akciji "Fejs" - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Predložen pritvor uhapšenima u akciji “Fejs”

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je danas pritvor za tri lica uhapšena u akciji “Fejs”.

Tužilaštvo je predložilo Osnovnom sudu u Banjaluci pritvor za Tomislava Vrebca /22/ i Luku Pucara /21/ iz Banjaluke, te Vladana Milojevića /30/ iz Teslića, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

  • U vremenskom periodu od 2019. godine do avgusta 2020. godine, osumnjičena lica su posredovali u prodaji i kupovini, te neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge (marihuana, spid i ekstazi), korisnicima na području gradova Banjaluka, Doboj i Teslić – saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

U saopštenju se dodaje da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjećamo, policija je u ponedjeljak okviru akcije “Fejs” pretresla četiri lokacije i zaplijenila 343 grama spida, oko 80 grama marihuane, ali i nekoliko digitalnih vaga, mrvilice i više mobilnih telefona.

Iz Policijske uprave Banjaluka tada je saopšteno da je akcija usmjerena na razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području Banjaluke i Doboja.

U akciji je uhapšen i Blagoje Pejić, ali je on pušten na slobodu.

RTRS

Danas objavljeno

Uhapšena bivša djevojka ubijenog Dženana Memića

M.

Putin i Bajden “oči u oči”: Završen prvi dio sastanka; Metež – reagovalo obezbjeđenje

M.

Pretresi u više gradova zbog slučaja “Memić”, navodno i u kući Alise Mutap

M.

Ostavite komentar