Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo Bogdanovića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo Bogdanovića

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je danas pritvor za Dalibora Mandića, osumnjičenog za ubistvo 28-godišnjeg Banjalučanina Ariela Bogdanovića.

Portparolka banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Maja Đaković Vidović rekla je da je prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen banjalučkom Okružnom sudu.

  • Postupajući tužilac je nakon ispitivanja osumnjičenog lica Dalibora Mandića (1986) iz Banjaluke, uputio danas prijedlog za određivanje mjere pritvra Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je 2. decembra ove godine, oko 19.40 časova u Ulici Bulevar srpske vojske u Banjaluci, upotrebom noža počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu Ariela Bogdanovića iz Banjaluke – rekla je Vidovićeva.

Ona je pojasnila da je tužilac predložio određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičeenog, naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice.

  • Takođe, puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenju javnosti – dodala je Vidovićeva.

Ona je rekla da će o ovom prijedlogu odlučiti sudija za prethodni ostupak banjalučkog Okružnog suda.

Danas objavljeno

Kurti napokon otkrio šta misli o ZSO

M.

Penzionisani NATO general je novi predsjednik Češke

M.

Oštra poruka “budalama u Evropi”: To neće spriječiti izbijanje trećeg svjetskog rata

M.

Ostavite komentar