30. Januara 2022.

Predložen pritvor osumnjičenom za obljubu nad djetetom

Big Portal

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Takođe, prijedlog za pritvor je zatražen i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenju javnosti shodno Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske.

  • Okružno javno tužilaštvo je 24 decembra 2021. godine zaprimilo je izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama, zbog postojanja osnova sumnje na određene polne radnje između radnika i štićenice ЈU “Dom Rada Vranješević” – saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

U saopštenju se ističe da je Tužilaštvo nakon sprovedenih istražnih radnji došlo do novih činjenica da je počinjeno krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, te je odmah naložilo da se lice inicijala A.K. liši slobode, a nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovede u Okružno javno tužilaštvo.

  • O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci. O daljem toku istrage i postupanju Okružnog javnog tužilaštva u cilju zaštite maloljetne oštećene kao i u cilju zaštite istrage, ovo Tužilaštvo ne može iznositi informacija o preduzimanju daljih istražnih radnji – ističe se u saopštenju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare