Predložen pritvor bračnom paru Roso iz Banjaluke - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Predložen pritvor bračnom paru Roso iz Banjaluke

Nakon ispitivanja bračnog para Gorana i Martine Roso iz Banjaluke, postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, predložio je određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Banjaluci .

Kako su naveli iz Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Goran Roso, od 2010.-2020. godine počinio krivična djela razbojništvo, lažno predstavljanje ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara, utaja, neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka na štetu više osoba iz Banjaluke.

“Za osumnjičenu Martina Roso, postoji osnovana sumnja da je od 2016.-2019. godine, počinila krivična djela: Falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara i krivično djelo neovlašteno pružanje medicinskih usluga”, naveli su iz Tužilaštva.

Dodaju da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva, zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

(Nezavisne Foto: Mondo)

Danas objavljeno

Dio Ljubljane u oblaku dima: Veliki požar, ljudima rečeno da ne izlaze

M.

Direktor Moderne: “Neće biti isto kao za deltu”

M.

Ko uđe u Srbiju – karantin?

M.

Ostavite komentar