20. Februara 2020.

Predator za zlostavljanje djevojčice (7) dobio 5 godina zatvora

Big Portal

Maksimalnu kaznu, koju predviđa zakon za to krivično djelo, okrivljenom Nikoliću je izrekao Osnovni sud u Mladenovcu. Nikolić je uhapšen sredinom jula prošle godine nakon što ga je rođak, otac djevojčice, prijavio u Sopotu, gdje je živio, seksualno napastvovao njegovu maloljetnu kćerku.

Naime, Z. N. koji nije bio zaposlen, niti se ženio, živio je u blizini djevojčice i njene porodice, a pored toga što im je bio komšija, i rođak je oca maloljetnice.

Z.N. je 15. jula prijepodne, kada je djevojčica ulazila u poljski klozet, ušao za njom. Kako je u istrazi utvrđeno, a kasnije prvostepenom presudom potvrdio i sud, okrivljeni Z. N. je devojčicu dodirivao po grudima i genitalijama. Uz to se i povremeno skidao pred djevojčicom i nije joj dozvolio da pobjegne, hvatavši je za ruke.

Seksualni manijak je djevojčici prijetio da će, ukoliko nešto kaže najbližima, ona otići u dom, a on će povrijediti cijelu njenu porodicu. Uplašena djevojčica u prvom momentu ćutala o seksualnom napastvovanju rođaka.

Kasnije tog dana, djevojčica je ponovo otišla u poljski klozet. Z. N. je, po svemu sudeći, pratio ko ulazi u klozet i vrebao momenat da maloljetnica bude sama. Čim je ušla i čučnula, Z. N. se pojavio i stao iza nje. Odmah je svukao sa sebe pantalone i donji veš i devojčici stavio ruke na rame. Na sreću djevojčice, Nikolić je u tom momentu u dvorištu primijetio oca maloljetnice, pa se uplašio, istrčao iz klozeta, preskočio ogradu i pobegao.

Otac djevojčice ubrzo je saznao kakvo je seksualno zlostavljanje pretrpjela njegova kćerka pa je rođaka prijavio policiji. Odmah je lociran i uhapšen, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu određeno mu je zadržavanje.

Poslije toga mu je na prijedlog tužilaštva određen pritvor i od tada je u Centralnom zatvoru. Pritvor mu je produžavan iz razloga što je na slobodi mogao da ponovi krivično djelo za koje je osumnjičen, ali i mogućnosti da bi mogao da ugrozi bezbijednost djevojčice i njene porodice.

Ubrzo je protiv njega podignuta optužnica, a tužilac Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu zahtijevao je maksimalnu kaznu za nedozvoljene polne radnje nad djetetom.

(Telegraf)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare