Predao se Luka Brković - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Predao se Luka Brković

Osumnjičeni u akciji “Kodeks” Luka Brković koji je bio u bjekstvu, predao se jutros policiji.

Njemu je, zajedno sa još sedam osoba određen jednomjesečni pritvor u akciji “Kodeks”, u kojoj je pronađeno 2.1 kilograma marihuane i 260 grama kokaina.

Osumnjičene terete ih da su oko dvije godine dilovali drogu u Banjaluci.

Ranije su pritvoreni Banjalučani: Milorad Vuković zvani Luis (42), Filip Bojić (28), Petar Marjanović (26), Vladimir Zečić (22) Aljoša Marić (26), Saša Mirković (26), i Goran Đurica (42) a terete ih da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Policijske uprave Banjaluka zbog sumnje da su od početka 2020. godine do hapšenja napabavljali i prodavali kokain i marihuanu korisnicima na području Banjaluke.

U okviru akcije su bili izvršeni pretresi na 14 lokacija na području Banjaluke a osim narkotika pronađene su i dvije mrvilice za drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona.

Takođe su pronađene gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Većina osumnjičenih su od ranije poznati policiji po krivičnim djelima.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

“Menja se energetska mapa Evrope”

M.

Uhapšene dvije osobe koje se dovode u vezu sa smrću muškarca u Bijeljini

M.

Pogledajte kako ispravno glasati na izborima

M.

Ostavite komentar