24. Februara 2022.

Pred nama je tačka o otvaranju 300 radnih mjesta

Big Portal

Osvrćući se na tu tačku, gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da za nju postoji veliko interesovanje, ali da će investitori iz Italije morati da sačekaju, jer ova tačka ipak neće biti dio današnje sjednice, tačnije neće dobiti podršku.

-Investicija u Poslovnoj zoni „Ramići“ vrijedna je više od 60 miliona KM. Sjednica je prolongirana 15 dana, požurili smo da pripremimo odluku, a sada dolazimo do toga da tu tačku nećete izglasati i da se o tome neće raspravljati – rekao je graodnačelnik.

Dodao je kako će investitor sada morati da čeka dva do tri mjeseca, a želja gradske administracije bila je da se krene u ovaj postupak čim prije.

-Investitoru je vrijeme važno, nama je vrijeme važno. Investitoru se žuri. Moram da dodam da je taj investitor ranije razgovarao sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, mislio sam da ne postoji odbornik koji ovo ne bi podržao. Mislim da sam pogriješio – poručio je gradonačelnik.

Kako je rekao, investitor je sam naglasio da mu se žuri i da mu je bitno vrijeme.

-Govorimo o 60 do 80 miliona KM izvoza i prometa koji od ovog investitora možete imati. Sada treba otići pred tog čovjeka i reći mu da odustane od Banje Luke jer odbornici nisu podržali ovo – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako su ranije slali odbornicima da budu dio sastanka sa investitorima, ali da se niko nije odazvao.

-Sada treba da prihvatimo neke stvari i da iskomuniciramo zajedno, da popravimo šta se popraviti mora. Zar nije logično da napravimo pauzu i prihvatimo sve to, da investitor više ne čeka nijedan dan. Zar nije logično da se ova bitna tačka nađe na dnevnom redu – pita se gradonačelnik.

Još jednom je poručio kako se investitoru žuri, jer su uslovi spori, te da je mnogo vremena da investitor čeka kako bi se ova tačka našla na narednom zasjedanju.

Posdjećamo, nedavno je gradonačelnik Draško Stanivuković istakao kako se razgovori sa investitorima iz Italije o ulaganju u poslovnu zonu Ramići privode kraju, a koja će u godinama koje dolaze značiti otvaranje nekoliko stotina novih radnih mjesta.

(BN)

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare