Pred Bajdenovu inauguraciju mogući oružani napadi! - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pred Bajdenovu inauguraciju mogući oružani napadi!

Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je da su u Vašingtonu i glavnim gradovima još 50 saveznih država SAD planirani oružani protesti pred inauguraciju izabranog američkog predsjednika Džozefa Bajdena, koja je planirana za 20. januar, javila je agenicija ABC njuz.

Pozivajući se na list američke agencije za sprovođenje zakona, dopisnik ABC njuza objavio je na Tviteru da je “identifikovana oružana grupa” saopštila da planira da putuje u Vašington u subotu, 16. januara, i da će podići ustanak ukoliko neko pokuša da smijeni odlazećeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

Predstavnici FBI nisu bili dostupni da prokomentarišu navode američkog novinara.

Međutim , Američka Nacionalna garda ovlašćena je da angažuje do 15.000 vojnika u Vašingtonu, Okrug Kolumbija, radi podrške inauguraciji izabranog predsjednika SAD Džozefa Bajdena, izjavio je direktor Biroa Nacionalne garde (NGB) general Danijel Hokanson.

On je novinarima u Vašingtonu rekao da se očekuje da će 10.000 vojnika biti u tom gradu do subote, 16. januara, i da će se NGB usredsrediti na podršku na polju bezbjednosti, logistike i komunikacije.

Danas objavljeno

“Jedan od šest Bajdenovih prioriteta je ZAPADNI BALKAN”

D V

Razgovarali Bajden i Putin: “Normalizacija veza u interesima obe države”

D V

Entoni Blinken novi državni sekretar SAD

D V

Ostavite komentar