Prebačen u Banjaluku u teškom stanju: Prijedorčani Ami i Hari maloljetnika izvukli iz vode i reanimirali ga 10 minuta - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Prebačen u Banjaluku u teškom stanju: Prijedorčani Ami i Hari maloljetnika izvukli iz vode i reanimirali ga 10 minuta

Prijedorčani, Ami Dizdarević i Hari Avdagić sa suprugama su se čamcem vozili po rijeci Sani uz obalu kada su ugledali momka koji je panično trčao nasipom uz obalu i vikao “Pomozite momak se guši”.

U tom momentu skočio sam u vodu i dao se u potragu za mladićem koji je nestao pod vodom, dok je Hari ostao u čamcu i pratio situaciju. U jednom momentu, na dva ipo metra dubine, ugledao sam nepomično tijelo mladića. Povukao sam ga prema površini i kad sam izronio povikao sam “Imam ga” – priča nam Ami Dizdarević.

U tom momentu i Hari Avdagić je skočio u vodu.

– Doplivao sam do Amija i pomogao mu da izvučemo mladića na obalu. Momak je baš krupan, jedva smo ga dovukli do obale i odmah pristupili reanimaciji. Bio je u besvjesnom stanju i nije imao puls. Nakon desetominutne stravične borbe uspjeli smo ga reanimirati dok su naše supruge pokušavale dobiti policiju i hitnu pomoć. Odahnuli smo kada je otvorio oči, a tad su se pojavili i policajci i kola hitne pomoći – rekao je još vidno uzbuđen, Hari Avdagić.

– Policijska uprava Prijedor je oko 14.00 časova obaviještena da je u mjestu Gomjenica, od strane građana, pružena pomoć osobi koje je u besvjesnom stanju uočeno u rijeci Sani. Utvrđeno je da se radi o maloljetnom licu koje je nakon ukazane medicinske pomoći od strane Službe hitne pomoći Doma zdravlja, Prijedor prevezeno u UKC Banja Luka – potvrdili su nam u PU Prijedor.

Prema nezvaničnim informacijama mladić je u teškom stanju, piše Infoprijedor.ba.

Upozorenje kupačima, Sana zna biti vrlo opasna pogotovo za neiskusne plivače. Zato budite oprezni!

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Zaplijenjena droga od 10 miliona evra, hapšenje i u Srbiji

M.

Uoči sastanka sa Lavrovim iznenada preminuo ministar

M.

Petković: Kurti da prestane da obmanjuje javnost

M.

Ostavite komentar