Prebačen u Banjaluku u teškom stanju: Prijedorčani Ami i Hari maloljetnika izvukli iz vode i reanimirali ga 10 minuta - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Prebačen u Banjaluku u teškom stanju: Prijedorčani Ami i Hari maloljetnika izvukli iz vode i reanimirali ga 10 minuta

Prijedorčani, Ami Dizdarević i Hari Avdagić sa suprugama su se čamcem vozili po rijeci Sani uz obalu kada su ugledali momka koji je panično trčao nasipom uz obalu i vikao “Pomozite momak se guši”.

U tom momentu skočio sam u vodu i dao se u potragu za mladićem koji je nestao pod vodom, dok je Hari ostao u čamcu i pratio situaciju. U jednom momentu, na dva ipo metra dubine, ugledao sam nepomično tijelo mladića. Povukao sam ga prema površini i kad sam izronio povikao sam “Imam ga” – priča nam Ami Dizdarević.

U tom momentu i Hari Avdagić je skočio u vodu.

– Doplivao sam do Amija i pomogao mu da izvučemo mladića na obalu. Momak je baš krupan, jedva smo ga dovukli do obale i odmah pristupili reanimaciji. Bio je u besvjesnom stanju i nije imao puls. Nakon desetominutne stravične borbe uspjeli smo ga reanimirati dok su naše supruge pokušavale dobiti policiju i hitnu pomoć. Odahnuli smo kada je otvorio oči, a tad su se pojavili i policajci i kola hitne pomoći – rekao je još vidno uzbuđen, Hari Avdagić.

– Policijska uprava Prijedor je oko 14.00 časova obaviještena da je u mjestu Gomjenica, od strane građana, pružena pomoć osobi koje je u besvjesnom stanju uočeno u rijeci Sani. Utvrđeno je da se radi o maloljetnom licu koje je nakon ukazane medicinske pomoći od strane Službe hitne pomoći Doma zdravlja, Prijedor prevezeno u UKC Banja Luka – potvrdili su nam u PU Prijedor.

Prema nezvaničnim informacijama mladić je u teškom stanju, piše Infoprijedor.ba.

Upozorenje kupačima, Sana zna biti vrlo opasna pogotovo za neiskusne plivače. Zato budite oprezni!

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Si Đinping održao video govor na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije „Razumevanje Kine“

M.

Saobraćajna nezgoda u Beogradu

M.

Vakcine iz Srpske zbog isteka roka biće uništene u Beču

M.

Ostavite komentar