Možeš ih filovati šunkom i sirom, špinatom, kao i mljevenim mesom, koje je dovoljno „obući“ u tijesto. Uz hrskave i sočne jastučiće posluži mješavinu jogurta sa sjemenkama ili domaći pelat i uživanje može da počne!
Sastojci za ove ukusne jastučiće:
- 500 g zamrznutog lisnatog tijesta,
- 250 g mljevenog mesa,
- 1 glavica luka,
- 1 jaje,
- so, biber.
Priprema:
Lisnato tijesto ostavi da se odmrzne, a za to vrijeme pripremi fil. Nasjeckaj i proprži luk pa dodaj meso i dinstaj. Pred kraj dodaj začine. Tijesto stanji valjkom, pa nareži na kvadrate. Na polovine rasporedi pripremljeni fil, a na drugu polovinu napravi rezove nožem.
Rubove navlaži vodom pa tijesto s prorezima preklopi preko fila i viljuškom pritisni ćoškove. Žumanjak dobro izmuti i premaži preko tijesta. Prema želji pospi susamom. Pripremljene jastučiće posloži na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i peci u rerni zagrijanoj na 200 °C oko 15 – 20 minuta.
Prijatno!
Ultra.ba