Praznici “kucaju na vrata”: Gospodska u Banjaluci poprima čaroban novogodišnji izgled - BIGportal.ba
Banja Luka

Praznici “kucaju na vrata”: Gospodska u Banjaluci poprima čaroban novogodišnji izgled

Kako bi tokom predstojećih praznika stvorili ugodan ambijent sugrađanima, započelo je ukrašavanje Gospodske ulice, saopšteno je iz Gradske uprave.

Garlende i snježni novogodišnji vijenci – ukrašeni plišanim mašnama u kombinaciji sa svijetlećim kuglama centralnoj šetačkoj zoni našeg grada daće jedan sofisticiran i elegantan izgled.

Takođe, rasvjetni stubovi poprimiće novogodišnje ruho i biće ukrašeni garlendama i mašnama.

Ono što je posebno zanimljivo je to da za novogodišnji nakit, koji će krasiti glavno gradsko šetalište, nisu izdvajana dodatna novčana sredstva, već je postojeći nakit redizajniran.

Naime, kugle koje će ove godine biti dio dekoracije u Gospodskoj ulici, nekada su bile postavljene u „Parkiću“, dok su ringovi od kojih su izrađeni novogodišnji vijenci, ranije nabavljeni za potrebe Banjalučkog festivala cvijeća.

Inače, u narednom periodu novogodišnjim dekoracijama biće ukrašene i zgrade Gradske uprave i Banskog dvora.

Podsjećanja radi, Banjaluka se priprema da uplovi u do sada neviđenu „Zimsku čaroliju“, a početak ove manifestacije, uz raznovrstan program, planiran je za 2. decembar.

Mnoštvo lampica, novogodišnje jelke, prekrasne dekoracije i posebno uređena kućica Djeda Mraza u Parku „Petar Kočić“ i na Trgu Krajine samo su mali dio čarolije, koja će upotpuniti i uljepšati predstojeće praznike u našem gradu.

Danas objavljeno

Za most u naselju Česma obezbijeđeno pet miliona KM

M.

Profesor Levajac plijenio harizmom: Njegovi najbolji tekstovi bili su o događajima sa đacima i kolegama

M.

Da Trapisti postanu turistička destinacija: Raspisan tender za obnovu starog mosta

M.

Ostavite komentar