17. Augusta 2019.

Pravila koja prave dame nikad ne krše

Big Portal

Dakle, prava dama sebi nikad ne bi dopustila određene greške u ponašanju i nepogrešivo ostavlja dobar utisak pri upoznavanju sa novim ljudima.

Postoji određeni skup pravila, koje ne biste smjeli da prekršite, ako sebe smatrate pravom damom:

Modne greške

Prave dame imaju istančan stil, one ne nose preusku, ali ni preširoku odjeću. One nose odmjerenu odjeću, koja ističe njihovu prefinjenu ljepotu i mnogo govori o njihovom istančanom ukusu.

Pravilno držanje

Jednu damu uvijek ćete prepoznati po njenom stavu, pravim ramenima i visoko podignutoj glavi. One nikada nisu pogrbljene, jer takav izgled nikako nije damski i odaje utisak da o nečemu brinete.

Briga o svom tijelu

Dama koja drži do sebe vodi računa o svom fizičkom izgledu i njeguje se. Ona se hrani zdravo, redovno trenira i ima svoju jutarnju i večernju rutinu, kojih se nepogrešivo pridržava.

Minimum šminke

Upravo jer vode računa o svojoj koži, ten im je besprijekoran, pa je dovoljno da nanesu minimum šminke, kako bi na prirodan način istaknule svoju ljepotu.

Samokontrola

One imaju potpunu kontrolu nad svojim ponašanjem i nikada sebi neće dopustiti neprimjeren ispad u javnosti. Drže do sebe i vode računa o svom ponašanju.

Umjerenost

One u svemu imaju osjećaj za mjeru. Drže se na distanci, ne skreću pažnju na sebe, ne smiju se glasno, ne tračare i znaju da je suptilnost zlata vrijedna.

Kašnjenje

One nikad ne kasne, poštuju tuđe vrijeme i očekuju da drugi poštuju njihovo vrijeme.

Odmjerenost i lijepi maniri važne su osobine, koje ženu čine lijepom, prefinjenom i vrijednom svačijeg poštovanja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare