Pravi pištolj koji izgleda kao Lego igračka, mame zabrinute: Kompanija reagovala - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Pravi pištolj koji izgleda kao Lego igračka, mame zabrinute: Kompanija reagovala

Američki proizvođač oružja “Kalper presižon” prepravio je dizajn popularnog pištolja “glok” da izgleda kao dečja igračka napravljena od “lego” kocki. Danskom gigantu “Legu” se to nikako nije dopalo.

“Evo jednog od onih dečačkih snova koji se ostvario”, navodi se u reklami “Kalper presižona” za modifikovani “glok 19”, prigodno nazvan “blok 19”.

Kako kažu, postoji određene satisfakcija u pucanju iz pištolja, a ovo je jedini način da tu vrstu zabave približe ljudima koji su protiv toga – novim i zabavnim dizajnom oružja.

Sa druge strane Atlantskog okeana, kompanija “Lego” je odmah zatražila prekid proizvodnje pištolja, jer crvena, plava i žuta boja, koje prekrivaju pištolj, automatski asociraju na poznatu kompaniju namenjenu proizvodnji dečijih igračaka.

Kada je Šenon Vots iz organizacije “Mame zahtevaju akciju” prvobitno videla novi dizajn oružja, zatražila je od kompanije “Lego” da reaguju.

“Naša organizacija se obratilu Legu, koji je odmah preko suda poslao zahtev za momentalni prekid proizvodnje”, priča ona.

Iz “Kalper presižona” navode da su “blokom 19” hteli da pokažu da je “oružje za svakoga” i da “posedovanje i odgovorno korišćenje oružja može da bude veoma zadovoljavajuća aktivnost”.

Raznobojni dizajn poluautomatskog pištolja neodoljivo podseća kao da je sklopljen od kockica crvene, plave i žute boje popularne danske kompanije.

Danas objavljeno

De Niro komentarisao vijest da Al Paćino čeka dijete

Zeljka

Džek Nikolson je za ulogu u Betmenu zaradio 15 puta više od glavnog glumca

Zeljka

Šokantna odluka: Škola uklonila Bibliju iz biblioteke zbog “pornografskog sadržaja”

Zeljka

Ostavite komentar