Prave 5G rudnike: Huavej uvodi novu tehnologiju i u rudarstvo - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Prave 5G rudnike: Huavej uvodi novu tehnologiju i u rudarstvo

Kompanija Huavej primenila je 5G tehnologiju i u oblasti rudarstva, radi poboljšanja bezbednosti i efikasnosti u rudarskoj industriji.

Na taj način veliki broj funkcija koje se obavljaju ručno biće digitalizovane, istakao je direktor kompanije Huavej Ren Džengfei.

Na taj način veliki broj funkcija koje se obavljaju ručno biće digitalizovane, istakao je direktor kompanije Huavei Ren Džengfei.

“Trenutno smo usmereni na to da primenom naše tehnologije pomognemo rudarskoj industriji u smanjenju broja zaposlenih u svakoj smeni za 10 do 20 odsto, pre svega onih koji se spuštaju u rudarske jame, kako bi njihov rad bio efikasniji i bezbedniji”, naveo je on.

Napominje da većina IT kompanija nije videla rudarstvo kao polje za primenu 5G tehnologije, iako ta oblast ima veliki potencijal, saopštio je Huavei.

“Kina ima oko 5.300 rudnika uglja i 2.700 rudnika rude. Ukoliko uspemo da opslužimo više od 8.000 rudnika, mogli bismo da proširimo svoje poslovanje i na rudnike izvan Kine. Smanjenje broja zaposlenih u ovoj industriji može biti od velikog značaja za rudnike koji se nalaze u arktičkim regionima u Kanadi i Rusiji”, rekao je Džengfei.

Danas objavljeno

Samsungov skener otiska prsta će navodno biti 2,5 milijarde puta sigurniji do 2025. godine

Vanja A

Korisnici širom svijeta prijavljuju da je Fejsbuk pao

Vanja A

Predstavljene natrijum-jonske baterije, jeftinije i podjednako dobre kao litijumske

Vanja A

Ostavite komentar