“PRAVDA ZA SRPSKE ŽRTVE NE POSTOJI” SDS poručuje da je kazna od 10 godina za Elfetu SKANDALOZNA - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“PRAVDA ZA SRPSKE ŽRTVE NE POSTOJI” SDS poručuje da je kazna od 10 godina za Elfetu SKANDALOZNA

Današnja presuda Suda BiH Elfeti Veseli za monstrouzno ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića je skandalozna i još jedan u nizu dokaza da pravda za žrtve srpske nacionalnosti u BiH ne postoji, navodi se u saopštenju Srpske demokratske stranke.

U saopštenju se dodaje da čak i kad Sud BiH osudi lice za zločine nad Srbima, što je, kako navode, zaista rijetkost u njihovoj praksi, to bude kazna nesrazmjerna zločinu koji je počinjen.

– Kakvu poruku Sud BiH šalje javnosti kad za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg djeteta Slobodana Stojanovića izriče kaznu od samo 10 godina zatvora – pitaju iz SDS. Dodaju da ova stranka smatra da je skandalozno da Sud BiH donese tako blagu kaznu Elfeti Veseli za zločin nazapamćen u Evropi još od kraja Drugog svjetskog rata.

– Tako gnusan zčočin kakav je učinila Elfeta Veseli, ledi krv u žilama i uzima se kao primjer monstruoznosti ratnog zločina i u međunarodnoj javnosti. Kaznom od samo 10 godina, Sud BiH je još jednom pokazao da je pristrasan sud i da ga pravda za žrtve srpske nacionalnosti ne interesuje. A bez pravde za sve žrtve rata nema ni trajnog pomirenja među narodima u BiH – poručuju iz SDS.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Pojačane mjere povodom dolaska delegacije Srbije u Banjaluku

M.

Indonezija izgubila podmornicu kod Balija, traži pomoć Singapura i Australije

M.

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

M.

Ostavite komentar